Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 08.01.2016

Uručene nagrade prvim laureatima nagrade "Ivo Andrić"

Blic 08.01.2016
Matiji Bećkoviću nagrada “Ivo Andrić” za životni doprinos srpskoj književnosti uručena je danas u Andrićgradu, a Vladimiru Kecmanoviću za roman “Osama” nagrada “Ivo Andrić” za najbolji roman na srpskom jeziku. Nagrada “Ivo… »

Dokumentarac Spajka Lija o Majklu Džeksonu uskoro u prodaji

Blic 08.01.2016
Dokumentarni film u režiji Spajka Lija o pevaču Majklu Džeksonu biće na prodaji 26. februara zajedno s reizdanjem albuma "Off the Wall", saopšteno je na sajtu muzičara preminulog 2009. godine. Film "Michael Jackson's Journey from Motown to Off the… »

Lemijum: Fanovi traže da se novi teški metal nazove po legendarnom pevaču

Blic 07.01.2016
Fanovi benda "Motorhead" pokrenuli su peticuju da novootkriveni teški metal u Periodnom sistemu elemenata dobije naziv "Lemium", po frontmenu Ianu Kilmisteru Lemiju koji je preminuo od raka prošlog meseca, prenosi AFP. Do sada je prikupljeno više od… »

Vaterpolo na slikama Vukašina Stankovića u Galeriji ULUS

Blic 08.01.2016
Izložba slika pod nazivom “Vaterpolo-senke i dubine” niškog slikara Vukašina Stankovića biće otvorena u ponedeljak, 11. januara, u 19 časova u Galeriji ULUS u Beogradu. - Slikar je u novom ciklusu slika posvećenom vaterpolu, kojim se i sam dugo… »

Ljubomir Simović: Sebi smo najveći neprijatelji

Blic 07.01.2016
Spolja ti zakivaju prozore i vrata! A ti im iznutra dodaješ eksere, napisao je živi klasik naše književnosti. U godini koja je upravo minula izašao je Zbornik o stvaralaštvu Ljubomira Simovića ("Koraci" 2015, priredio R. Mikić), u kojem, između… »