Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 08.01.2016

Ministarstvo: Izjava hrvatskog ministra odbrane je RATNOHUŠKAČKA

Blic 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocenjujući je kao "skandaloznu i ratnohuškačku". "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar… »

Đurić: Za formiranje ZSO imamo podršku međunarodne zajednice

Blic 08.01.2016
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da od Prištine očekuje da ispuni obaveze o formiranju Zajednica srpskih opština (ZSO) i da za takav stav Beograd ima podršku međunarodne zajednice. "Uspeli smo da… »

Stefanović: Bezbednosne strukture rade punom parom, SRBIJA NIJE LAK PLEN

Blic 08.01.2016
- Sve srpske bezbednosne strukture rade punom parom, a na jugu zemlje se nalaze snažne bezbednosne snage - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i poručio svima onima koji misle da će Srbija biti lak plen da su se grdno… »

Marija Obradović: Srbija spremna da odbranu vodi žena i BILA BI MI ČAST

Blic 08.01.2016
Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena i dodala da bi za nju bila velika čast da bude na čelu tog resora. Obradović je za… »

Vojni sindikat Srbije podržžava Nikolića, kritikuje Gaššića

Blic 08.01.2016
Vojni sindikat Srbije podržava odluku predsednika Srbije Tomislava Nikolića o pokretanju postupka postavljenja pojedinih oficira na upražnjena formacijska mesta, uključujući i mesto načelnika VMA, dok istovremeno kritikuje ministra odbrane zato što… »

Aktivisti opozicije organizovali performans u Prištini tražeći ostavku Vlade Kosova

Blic 07.01.2016
Omladinski aktivisti kosovskih opozicionih partija organizovali su danas akciju u centru Prištine tokom koje su zatražili ostavku Vlade Kosova zbog potpisivanja sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom… »

Protesti Zbog Zso: Opozicija u Prištini najavljuje haos, traži poništavanje sporazuma

Blic 08.01.2016
Pristalice kosovske opozicije sutra će u Prištini, kako su najavili, održati novi protest na kome će ponovo tražiti poništavanje Briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom… »

Vučić sutra s premijerom Malte

Blic 08.01.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra, 9. januara, sa premijerom Republike Malte Džozefom Muskatom. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, sastanak dvojice premijera biće održan u Vladi Republike Srbije… »

Priština: Priprema se teren da Tači ne bude predsednik Kosova

Blic 08.01.2016
Međunarodni zvaničnici na Kosovu nisu se još izjasnili da li će podržati izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova, dok se istovremeno u opoziciji i među pojedinim poslanicima vladajućeg Demokratskog saveza Kosova radi na scenariju da se… »

RS sutra slavi Dan republike, Vučić i ministri u Banjaluci

Blic 08.01.2016
Centralna proslava Dana Republike Srpske (RS) i svečana akademija pod nazivom "Zavet slobodi" biće održani sutra, 9. januara, u sportskoj hali "Borik" u Banjaluci. Najavljeno je da će svečanoj akademiji prisustvovati 1.200 zvanica, među kojima… »