Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 08.01.2016

Najtraženiji čovek Evrope iza sebe je ostavio SIGURAN TRAG

Blic 08.01.2016
Belgijsko federalno tužilaštvo saopštilo je danas da je policija pronašla tragove eksploziva, ručno napravljene pojaseve i otisak prsta osobe koja je umakla posle terorističkih napada u Parizu. Kako navode agencije, reč je o otisku Salaha… »

U novogodišnjim zlostavljanjima u Kelnu učestvovao i NAPADAČ IZ SRBIJE

Blic 08.01.2016
U napadima na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći učestvovali su i tražioci azila uglavnom sa Bliskog istoka, a identifikovani su i jedan iz Srbije, jedan američki i dva nemačka državljana. Portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova… »

Britanci Priznali: Gadafi upozorio Blera na džihadiste, ovaj mu "zahvalio" bombama

Blic 07.01.2016
Ubijeni libijski lider Moamer Gadafi upozorio je pre četiri godine bivšeg britanskog premijera Tonija Blera na pretnju od islamističkog ekstremizma za Evropu, pokazali su telefonski razgovori dvojice političara, koje je u danas objavio Komitet za… »

Horor Džihadista: Pogubio spostvenu majku jer je pokušavala da ga odvrati od ISIS-a

Blic 08.01.2016
Jedan pripadnik Islamske države javno je pogubio sopstvenu majku u sirijskom gradu Raki, zato što ga je podsticala da napusti tu terorističku organizaciju, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. Žena u četrdesetim godinama je… »

Nemiri U Atini: Sukobi demonstranata i policije zbog novih reformi

Blic 08.01.2016
Demonstranti, koji su danas u Atini protestovali zbog reformi sistema socijalnog osiguranja, sukobili su se sa policijom. Promene u sistemu socijalnog osiguranja deo su obaveza Grčke preuzetih poslednjim paketom međunarodne finansijske pomoći. Novim… »

Iz Jemena granatirana Saudijska Arabija, stradala tri civila

Blic 08.01.2016
Tri civila, među kojima jedno dete, ubijeni su na jugu Saudijske Arabije u granatiranju iz pravca Jemena, saopštila je danas državna novinska agencija Saudijske Arabije SPA. Artiljerijski napad dogodio se sinoć, a meta je bila provincija Džazan, kod… »

Putevi Srbije: Upozorenje vozačima zbog moguće poledice

Blic 08.01.2016
Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je večeras na vozače da budu oprezni zbog očekivane poledice i niskih temperatura. Putevi Srbije vozačima savetuju da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, kao i da ukoliko se odluče na putovanje, voze… »

Sumnjivi Paket: Evakuisan centar Liverpula, muškarac se zatvorio u zgradi i PRETI BOMBOM

Blic 08.01.2016
Centar Liverpula je danas evakuisan zbog sumnje u podmetnutu bombu, javljaju britanski mediji. Policajci trenutno pregovaraju sa muškarcem koji se zatvorio u zgradu i tvrdi da kod sebe ima "sumnjivi paket". Blokirano je nekoliko ulica u strogom centru… »

Bizarno: Buldožerima sravnili deo bolnice u kojoj su JOŠ BILI PACIJENTI

Blic 08.01.2016
U centralnoj Kini su jutros buldožeri neočekivano uništili jedno bolničko odeljenje i mrtvačnicu, koja se nalazila odmah pored, pa su doktori, medicinske sestre i pacijenti jedva uspeli da spasu živu glavu, a ispod ruševina je ostalo zakopano šest… »

Vize Za Izbeglice: Ovako Turska planira da smanji priliv migranata

Blic 08.01.2016
Turska Vlada uvela je danas vize za Sirijce koji ulaze u tu zemlju vazdušnim ili pomorskim putem, u nastojanju da smanji priliv migranata. Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je cilj novih regulativa smanjenje broja Sirijaca koji u… »