Izvor: e-Novine arhiva vesti 08.01.2016

Srbija se neće vraćati u mulj sukoba

e-Novine 08.01.2016
Aleksandar Vučić o izazovima politike regionalnog pomirenja. "Pa, to bi samo ludak radio. Verujte mi da nisam na tom nivou", poručio je srpski premijer u intervjuu za Radio Slobodna Evropa. Povodom predstojeće posete Banjaluci i prisustvovanja… »

Dodik privatan ugovor overio vladinim pečatom

e-Novine 08.01.2016
Lako do kredita za vilu. "Na osnovu onoga što ja znam i vidim, kredit je formalno pokriven svim traženim papirima. Sporan je, možda, samo papir, to jest Ugovor o kreditu, koji je Dodik overio i pečatom Vlade RS. Kada znamo da je to njegov lični… »

Optužnica protiv Kapetana Dragana

e-Novine 08.01.2016
Proces protiv srbijanskog desperadosa. Splitsko Županijsko državno tužilaštvo podiglo je u četvrtak optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, jednog od glavnih eksponenata agresije na Hrvatsku. Istraga Tužilaštva… »

Zašto su danas Ugrice ljute?

e-Novine 08.01.2016
Utuk na ćutuk: „Politikom“ protiv e-novina. Kad smo u razmaku od nekoliko dana na našem portalu objavili dva teksta o vedetama „najstarijeg lista na Balkanu“ (reč je o člancima „Tragovi novca kvazipatriotskog novinarstva“ koji je pisala… »

Nebozemnom Srbijom vlada neokomunistički mutant

e-Novine 08.01.2016
Atanasije Jevtić, neboparni orao. Simptomatično je da je Atanasije tekst napisao povodom Božića. Oni koji se razumeju u takozvana “verska pitanja” mišljenja su da bi crkveni, hm, velikodostojnici toga dana trebalo da šalju isključivo poruke… »

Most hoće "problematična" ministarstva

e-Novine 08.01.2016
Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta. "Niti jedan ministar poljoprivrede, a mi tražimo to ministarstvo, nije bio popularan, imao je velikih problema. U Ministarstvu zaštite okoliša očekuju nas i penali 2018. ako ne napravimo radikalan zaokret. Svi… »

PJ Harvey u Hrvatskoj

e-Novine 08.01.2016
Na INmusic festivalu. Nakon Florence and the Machine, koja bi ove godine trebala nastupiti na Jarunu nakon što je 2015. morala otkazati koncert zbog slomljenog stopala, Polly Jean Harvey je druga headlinerica festivala koji je u međuvremenu ostao bez… »

Ivo je rođen u Andrićgradu na Dan Republike Šumske

e-Novine 08.01.2016
Vladimir Kecmanović i Matija Bećković: Nemanjini laureati. Srpski književni život teče tako kičasto, kao da se odmotava po scenariju koji piše Emir Kusturica. Institut "Ivo Andrić" iz Andrićgrada ima svoju Veliku nagradu za književnost i prvi… »

Posljednji jugoslavenski boem

e-Novine 08.01.2016
Godina kada je otišao moj najbolji prijatelj. Photo: Stock Sjećam se, birvaktile, kad sam napisao uvodnik za Start pod naslovom Nuklearna bomba za novu godinu. Bilo je to davno. Tada sam živio na padinskom dijelu grada, u pola Trebevića, na tzv. memli… »

Opravdavanje zločina i aneksija Crne Gore

e-Novine 08.01.2016
Kontinuitet laži: Povodom Mojkovačke bitke. U “Domu Kulture” u Gračanici 5.01.2016. godine, istoričari Marko Marković i Jovan Aleksić bavili su se Mojkovačkom bitkom, nazivajući je jednim od nаjznаčаjnijih dogаđаjа u istoriji… »