Izvor: Gde investirati arhiva vesti 08.01.2016

MSP Srbije: Izjava ministra odbrane Hrvatske „skandalozna i ratnohuškačka“

Gde investirati 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocenjujući je kao „skandaloznu i ratnohuškačku“. „U vreme kada se Srbija i njen premijer… »

George Soros: Svet pred još jednom krizom

Gde investirati 08.01.2016
Američki milijarder George Soros upozorio je da su svetska tržišta na ivici još jedne velike krize i da sadašnja privredna slika sveta podseća na onu iz 2008. godine. Soros je, na ekonomskom forumu u Šri Lanki rekao da bi investitori morali da budu… »

Sertić: Rešenje za neka od 10 preduzeća već u januaru, najveći problem RTB Bor i rudnici Resavica

Gde investirati 08.01.2016
Od ukupno 17 preduzeća kojima je produžen rok za privatizaciju, u ovoj godini ostalo ih je 10 sa nerešenom sudbinom, a ministar privrede Željko Sertić najavljuje da bi rešenja za neke od tih firmi mogla biti nađena već u januaru. Resorni ministar… »

Najmanja isplaćena prosečna plata u Srbiji

Gde investirati 08.01.2016
Od zemalja bivše Jugoslavije, Slovenija je dočekala kraj prošle godine s najvećom prosečnom platom od 1.004 evra. Najmanja isplaćena plata , iako je lani najviše rasla, jeste ona u Srbiji – 361 evro. Prosečna plata u Crnoj Gori uspela je da se… »

Jemenski Huti granatirali Saudijsku Arabiju

Gde investirati 08.01.2016
Tri civila, među kojima jedno dete, ubijena su na jugu Saudijske Arabije u granatiranju iz pravca Jemena, saopštila je državna novinska agencija Saudijske Arabije SPA. Granatiranje se dogodilo sinoć, a meta napada bila je provincija Džazan, kod… »

Turska uvela vize Sirijcima

Gde investirati 08.01.2016
Turska je danas uvela vize za Sirijce koji ulaze u zemlju vazdušnim ili vodenim putem, u nastojanju da zaustavi priliv migranata u Evropu. Vizne restrikcije koje danas stupaju na snagu, neće biti primenjene prema sirijskim izbeglicama koji prelaze… »

SAD naoružavaju Hrvatsku da bi Srbija odustala od politike neutralnosti

Gde investirati 08.01.2016
Isporukom balističkih projektila M270 Hrvatskoj Sjedinjene Države žele da izvrše pritisak na Srbiju da se odluči za pristupanje širim evroatlantskim integracijama i odustane od politike neutralnosti, ocenjuje Marko Ćustić, glavni i odgovorni… »

U Srbiji povećan broj turista

Gde investirati 08.01.2016
Od januara do novembra prošle godine u Srbiji boravilo je 2.260.243 turista, što je za 11 odsto više u odnosu na isti period 2014. godine. Kako je objavila Turistička organizacija Srbije, domaćih turista je bilo 1.214.407, što je 12 odsto više nego… »

Australia: Šumski požar uništio skoro stotinu kuća u okolini Pertha

Gde investirati 08.01.2016
Katastrofalni šumski požar zahvatio je istorijsko mestašce Yarloop u australijskoj saveznoj državi Zapadna Australija uništivši 95 kuća dok se troje ljudi vodi kao nestalo, saopštile su danas lokalne vlasti. Požar se u roku od 24 sata gotovo… »

Među osumnjičenim napadačima u Kelnu i jedan građanin Srbije

Gde investirati 08.01.2016
U napadima na žene u Kelnu u novogodišnjoj noći učestvovali su i tražioci azila, uglavnom sa Bliskog istoka, a identifikovan je i jedan iz Srbije. Portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Tobijas Plate rekao je na konferenciji za štampu… »