Izvor: iKragujevac arhiva vesti 08.01.2016

Aktuelno: "Sačuvajmo Republiku Srpsku"!

iKragujevac 08.01.2016
Danas u 14 časova, ispred kafane „Balkan“, Gradski odbor Zavetnika u Kragujevcu je održao konferenciju za javnost u okviru kampanje „Sačuvajmo Republiku Srpsku“. Veliki broj građana podržao je proglas „Sačuvajmo Republiku Srpsku“, u… »

REKOVAC: Pronađeno dvoje mrtvih u dvorištu!

iKragujevac 08.01.2016
Jelica Stevanović (87) iz Lomnice i Milorad Živanović (68) iz Siljevice, sela u opštini Rekovac, pronađeni su mrtve u snegu, potvrdio je jutros predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević. "Nije reč o beskućnicima i ne znamo da li je uzrok… »

Koncert Arhangela povodom Božića i prvog rođendana

iKragujevac 08.01.2016
Vokalno instrumentalni sastav ''Arhangeli'' sutra će održati božićni koncert u holu Druge kragujevačke gimnazije. Koncert sa bogatim i raznovrsnim muzičkim programom, Arhangeli organizuju povodom Božića i prvog rođendana ove grupe. U programu… »

PRIJAVA KANDIDATA JE POČELA: Plivanje za "Krst časni"!

iKragujevac 08.01.2016
Na jezeru u Šumaricama i ove godine će na Bogojavljenje biti organizovana duhovno sportska manifestacija ''Plivanje za Krst časni''. Prijavljivanje kandidata je već počelo i trajaće do 13. januara. Pošto se i ove godine očekuje veliki broj… »

RADIO POŠTENO CELOG ŽIVOTA: Dobio OTKAZ zbog rukavica sa buvljaka!

iKragujevac 08.01.2016
Slavoljub Žarković iz Kragujevca ima 64 godine. Posao je izgubio u decembru 2004. godine zbog dve gumene rukavice koje je, kaže, kupio na buvljaku. Vrede - 35 dinara! Ovaj metalac, mašinbravar i „univerzalni radnik“ u „Zastavi“ je radio od… »

Porodici iz Cerovca, koja živi od poljoprivrede, ukradeno 250 sadnica višanja!

iKragujevac 08.01.2016
U selu Cerovac kod Kragujevca, nedavno je opustošen mladi voćnjak. Nekad se u selima krala po koja rana komšijska šljiva, trešnja, jabuka. Danas lopovi, neretko, oberu ceo rod voća, povrća, kukuruz. U selu Cerovac kod Kragujevca, nedavno je… »

BOŽIĆNI DUH: Kragujevčani preživeli trovanje, pa pojeli prase! (FOTO)

iKragujevac 08.01.2016
Božićni duh se oseća danas i u Kragujevcu, čak ni trovanje to ne može da spreči. Otac Siniša (64) i sin Nikola (32) Bogdanović iz Kragujevca, otrovali se ugljen-monoksidom dok su okretali ražanj. Nikola mobilnim pozvao majku, zahvaljujući kojoj… »

Pogledajte ko ima pravo na besplatnu električnu energiju!

iKragujevac 08.01.2016
U Gradskoj upravi u toku je podnošenje zahteva za sticanje statusa energetski ugroženog kupca električne energije ili prirodnog gasa za ovu godinu. Po novoj Uredbi koja je usvojena krajem 2015., energetski ugroženi kupac je i domaćinstvo čijem… »

Cena struje i dalje ista!

iKragujevac 08.01.2016
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je apsolutno uveren da od 1. maja neće doći do povećanja cena električne energije. "Postoji ta opcija i formulacija u svim aranžmanima sa MMF-om, uz našu obavezu da u narednih… »

BEZ POSKUPLJENJA: Gas neće poskupeti ove godine!

iKragujevac 08.01.2016
Gas u Srbiji u 2016. godini neće poskupeti, a prema medjnarodnim procenama, ni u naredne tri godine ne bi trebalo da dodje do promene cene, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović. On je kazao da je trenutna prosečna cena gasa na… »