Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 08.01.2016

Đurić: Priština ne poštuje Sporazum o ZSO

Kurir 08.01.2016
Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da od Prištine očekuje da ispuni obaveze o formiranju Zajednica srpskih opština (ZSO) i da za takav stav Beograd ima podršku međunarodne zajednice. "Uspeli smo da… »

Stefanović: Srpski bezbednjaci rade punom parom

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Sve srpske bezbednosne strukture rade punom parom, a na jugu zemlje se nalaze snažne bezbednosne snage, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i svima onima koji misle da će Srbija biti lak plen poručio da su se grdno… »

Marija Obradović: Srbija spremna za ministarku odbrane, a meni bi to bila velika čast!

Kurir 08.01.2016
NOVI SAD - Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović kaže da je javnost spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena. Osim toga, ona je navela da bi za nju bila velika čast da bude na čelu tog resora. … »

Vojni Sindikat Srbije: Podrška Nikoliću, kritika Gaššićevog nemara

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije podržava odluku predsednika Srbije Tomislava Nikolića o pokretanju postupka postavljenja pojedinih oficira na upražnjena formacijska mesta, uključujući i mesto načelnika VMA, dok istovremeno kritikuje ministra odbrane… »

Pajtić: Koalicija sa onima koji potpišu da neće sarađivati sa Vučićem

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će ta stranka na pokrajinske i lokalne izbore i na parlamentarne, ako ih bude, izaći sa onima koji su spremni da potpišu da neće sarađivati s premijerom Aleksandrom… »

SVE BILO PO ZAKONU: Ministarstvo odbrane odbacuje kritike Vojnog sindikata Srbije

Kurir 08.01.2016
Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je večeras navode Vojnog sindikata Srbije o postavljenjima u tom resoru i Vojsci Srbije, kao netačne i tendenciozne. “. BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije očigledno ne želi da se stvari u sistemu odbrane menjaju… »

SNP: Prosperitet Republike Srpske jedan od najvažnijih interesa Srbije

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je očuvanje Dejtonskog sporazuma i prosperitet Republike Srpske (RS) jedan od najvažnijih nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda. Čestitajući 9. januar, Dan… »

Grip Preti, Sme Li Se U Porodilišta Narodni front: Posete zasad uobičajene!

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Postoje naznake da je počela epidemija sezonskog gripa, ali za sada su posete porodilištu uobičajene, izjavila je danas vršiteljka dužnosti direktora Ginekološko-akušerske klinike (GAK) "Narodni front" Snežana Rakić. "Pojavila su se tri… »

Novine Zakona O Javnom Redu I Miru: Zbog drona pravac zatvor

Kurir 08.01.2016
Predlogom novog Zakona o javnom redu i miru, koji je Vlada uputila u skupštinsku proceduru, uvode se novi prekršaji, kao što je to ugrožavanje sigurnosti korišćenjem uređaja na daljinu, a neki, kao što je skitničenje, brišu iz postojećeg… »

(Foto) Zbog Dolaska Vučića: Protest ispred ambasade Srbije u Sarajevu

Kurir 08.01.2016
SARAJEVO - Predstavnici dve nevladine organizacije, Bošnjačkog i Antidejton pokreta, Sejfudin Tokić i Nihad Aličković, predali su danas zahtev ambasadoru Srbije u BiH Stanimiru Vukićeviću da premijer Srbije Aleksandar Vučić u subotu ne ide u… »