Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 08.01.2016

Mladić propao kroz led na jezeru Borkovac

Moj Novi Sad 08.01.2016
Mladić iz Rume (23) propao je kroz led na jezeru Borkovac kod Rume i spasao se pravim čudom. Mladić je hodao po zaleđenom jezeru, na oko 15 metara od obale, kada je led popustio pod njegovim nogama i on je upao u vodu, objavio je RTS. Kako kažu… »

Potrebni volonteri za Svetsko prvenstvo u hokeju

Moj Novi Sad 08.01.2016
Savez hokeja na ledu Srbije otvorio je poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu Divizije II, Grupe B za igrače mlađe od 20 godina, koje će se održati u Novom Sadu od 17. do 23. januara. Rok za prijavu je 12. januar. Poziv je upućen… »

Prikupljanja pomoći za životinje u Subotici

Moj Novi Sad 08.01.2016
Nevladine organizacije organizovaće sutra prikupljanje pomoći za napuštene životinje u Subotici, saopštio je danas Centar građanskih vrednosti iz tog grada. Najpotrebniji su kartonske kutije, najlon, stiropor, stara ćebad, peškiri, krpe i hrana, a… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 14 devojčica i 17 dečaka!

Moj Novi Sad 08.01.2016
U novosadskom porodilištu od srede u sedam sati jutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Ljubica Aleksić, Renata Nikolić, Anja Kišfalubac, Milica Bužančić, Nataša Nenadov, Miljana Kalem, Aleksandra Bulatović, Marina Marković… »

Večeras moguć poremećaj grejanja: Toplana se isključuje sa TE - TO

Moj Novi Sad 08.01.2016
Večeras, petak 8. januar, od 22 časa, zbog očekivanog povećanja spoljne temperature, Novosadska toplana će pristupiti isključenju sistema daljinskog grejanja Novosadske toplane sa „TE - TO Novi Sad“. Zbog toga može doći do poremećaja grejanja… »

Devojčici teško povređeno oko zbog petarde!

Moj Novi Sad 08.01.2016
D. S. (11) iz Veternika povređena je na Badnje veče, kad ju je u desno oko pogodio kamen rikošetiran od petarde koju su bacili nepoznati mladići. Lekari u Dečjoj bolnici bore se da joj sačuvaju vid. - U sredu veće oko 18 časova u Veterniku u… »

Za žene u nauci

Moj Novi Sad 08.01.2016
Promocija programa nacionalnih stipendija “Za žene u nauci” održava se u utorak, 12. januara, u 12.30 časova u amfiteatru “Mihajlo Pupin”, Prirodno-matematičkog fakulteta. O programu će govoriti: dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u… »

On poštuje ko poštuje, časna pionirska!

Moj Novi Sad 08.01.2016
Pošten, Iskren, Odan, Napredan, Istrajan, Radan! Ovako su opisivali pionire. Ni opis vernika, nije daleko od ovog. Zar ne? Autor: Mladen Oljača… »

Slaven Došlo: Život uvek nađe neki novi način da bude komplikovan

Moj Novi Sad 08.01.2016
Slaven Došlo je danas jedan od najpopularnijih predstavnika mlađe generacije domaćih glumaca. Prethodna godina je za njega bila izuzetno važna. Predstavio je dva uspešna filma, osvojio Sterijinu nagradu i proputovao čitav region. U Novi Sad se… »

Ubistvo iz milosrđa uskoro dozvoljeno i u Srbiji?

Moj Novi Sad 08.01.2016
Pravo na eutanaziju ili, kako se još naziva, "ubistvo iz milosrđa" moglo bi u skoro da bude priznato u Srbiji, tako što bi se prema sadašnjoj ideji, sprovodilo u izuzetnim slučajevima i uz saglasnost osobe za dobrovoljni prekid života ili uz… »