Izvor: N1 Info arhiva vesti 08.01.2016

Đurić: Kosovo nije ispoštovalo sporazum o telekomunikacijama

N1 Info 08.01.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama i da dok to ne uradi ne treba da očekuje da joj Srbija da ono što hoće. "Priština to nije uradila i dok to ne uradi to… »

Zagreb: Vojnik ubio ženu i dete, pa skočio sa zgrade

N1 Info 08.01.2016
Pripadnik Oružanih snaga Hrvatske Ž.K. ubio je suprugu i ćerku, i nakon toga izvršio samoubistvo skokom sa četvrtog sprata zgrade u naselju Špansko, u Zagrebu. Reporterka N1 televizije Nataša Vidaković, koja je bila na mestu tragedije, saznaje da… »

Knjaževac: Ekipe na terenu, još 1.000 potrošača bez struje

N1 Info 08.01.2016
Elektroprivreda Srbije saopštila je da je u toku nоrmаlizаciја snаbdеvаnjа еlеktričnоm еnеrgiјоm nа pоdručјu Knjаžеvcа i da je u okolnim sеlimа trеnutnо na tеrеnu 30 еkipа s višе оd 100 mоntеrа, kako bi manje od… »

Dodik: RS je država, BiH neće dugoročno opstati

N1 Info 08.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska država, ocenivši da to što je osporavaju, govori koliko je zapravo važna. Dodik je istakao da "bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju… »

Protest u Sarajevu zbog odlaska Vučića u Banjaluku

N1 Info 08.01.2016
Predstavnici Bošnjačkog i Antidejton pokreta, Sejfudin Tokić i Nihad Aličković, predali su ambasadoru Srbije u BiH, Stanimiru Vukićeviću, zahtev da premijer Srbije Aleksandar Vučić u subotu ne ide u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske… »

N1 saznaje: Podignuta optužnica protiv Dragana Vasiljkovića

N1 Info 08.01.2016
Samo dan uoči isteka zakonskih rokova, Županijsko tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu za ratne zločine od 1991. do 1993. godine protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan. Vasiljković je za izlazak na slobodu ponudio sudu… »

Brend Motorola prestaje da postoji

N1 Info 08.01.2016
Proizvođač mobilnih telefona i laptopova Lenovo ukinuće pionirski brend Motorola dve godine pošto ga je kupio, preneo je danas Gardijan. Motoroli se pripisuje da je izmislila mobilne telefone, posle čega je prodavala čuvenu "Motorola ciglu", kao i… »

Lokalizovan požar u soliteru u Zemunu, nema povređenih

N1 Info 08.01.2016
Jedan od solitera na zemunskom Keju oslobođenja danas oko 12 sati zahvatio je požar, a vatra je zahvatila 14. i deo 15. sprata. Požar je lokalizovan. Šest vozila vatrogasne službe je na terenu i pokušava da ugasi požar koji je nastao u stanu na 14… »

Popis Tanjugove imovine još nije završen

N1 Info 08.01.2016
Popis imovine ukinute državne novinske agencije Tanjug još je u toku, a odluku o tome šta će biti urađeno sa imovinom doneće Vlada, saopštila je Republička direkcija za imovinu. U odgovoru Novinskoj agenciji Beta u vezi sa imovinom Tanjuga… »

Odgovor Srbije: Ratnohuškačka izjava Kotromanovića

N1 Info 08.01.2016
Dosadašnji ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović poručio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji je pozvao zemlje u regionu da se ne naoružavaju, da nema razloga da bude nervozan. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo izjavu kao… »