Izvor: Newsweek/Balkan arhiva vesti 08.01.2016

Zagreb: Muškarac vojno lice ubio ženu i ćerku (5) pa skočio sa zgrade

Newsweek 08.01.2016
Komšije kažu da se čovek koji je skočio sa zgrade zove Željko i da je bolovao od PTSP-a. Rekli su i da je bio miran, tih i povučen, ali da je stalno šetao u uniformi. Muškarac, aktivno vojno lice, počinio je skočivši sa zgrade u nakon što je… »

Dodik: Republika Srpska je država, Bosna i Hercegovina ne može opstati

Newsweek 08.01.2016
Srbi se bez Srpske ovde ne bi zadržali više od dvadesetak godina, jer većina ne bi prihvatila BiH. Zato je borba za Republiku Srpsku bazičan interes svih nas koji ovde živimo, rekao predsednik RS. Predsednik Republike Srpske izjavio je danas da je… »

Evo koliko je kapetan Dragan nudio za jemstvo da se brani sa slobode

Newsweek 08.01.2016
Dragan Vasiljković tražio je da se brani sa slobode, a kao garanciju da neće pobeći iz Hrvatske nudio je 700.000 evra. Dragan Vasiljković tražio je da se brani sa slobode, a kao garanciju da neće pobeći iz Hrvatske nudio je 700.000 evra . Ne zna… »

Kanadski ministar odbrane o BiH i Srbima

Newsweek 08.01.2016
"Povezao sam se sa srpskom zajednicom", rekao je Sadžan između ostalog za kanadski portal Mekleans. Ministar odbrane Kanade Hardžit Sing Sadžan izjavio je da su mu iskustva iz bivše Jugoslavije gde je bio u mirovnoj misiji NATO -a pomogla u karijeri… »

Orban protiv EU: Kako je mađarski premijer u dva dana dva puta bacio rukavicu Briselu u lice

Newsweek 08.01.2016
Orban je, između ostalog, gotovo istovremeno jasno i glasno podržao većinu predloga za reformu EU, koje zahteva Kameron, u susret referendumu 2017. godine, na kojem bi se Britanci izjasnili da li žžele ostanu u Uniji. Mađarski premijer Viktor Orban… »

Amfilohije o pozivu Crne Gore u NATO: Kao da su prihvatili Hitlera 1941. godine

Newsweek 08.01.2016
Šta je NATO koji nas je bombardovao, koji nam je oteo Kosovo i Metohiju i koji danas podržava bratoubilački rat u Ukrajini, nastavljajući Hitlerovo delo? zapitao se Amfilohije. Mitropolit crnogorsko-primorski kazao je da je usmeravanje Crne Gore ka… »