Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 08.01.2016

MSP: Skandalozna i ratnohuškačka izjava Kotromanovića

Novi magazin 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocenjujući je kao "skandaloznu i ratnohuškačku". "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar… »

Đurić: Za formiranje ZSO imamo podršku međunarodne zajednice

Novi magazin 08.01.2016
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da od Prištine očekuje da ispuni obaveze o formiranju Zajednica srpskih opština (ZSO) i da za takav stav Beograd ima podršku međunarodne zajednice. "Uspeli smo da… »

Đurić: Ramin san bi bio noćna mora celog regiona

Novi magazin 08.01.2016
Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić reagovao je danas povodom fotografije koju je albanski premijer Edi Rama postavio na Fejsbuk profilu sa zajedničke sednice vlada Albanije i Kosova pod sloganom "Jedna zemlja - jedan narod - jedan san", navodeći… »

Difender: SAD bi da Srbija odustane od neutralnosti

Novi magazin 08.01.2016
Isporukom balističkih projektila M270 Hrvatskoj Sjedinjene Države žele da izvrše pritisak na Srbiju da se odluči za pristupanje širim evroatlantskim integracijama i odustane od politike neutralnosti, ocenjuje Marko Ćustić, glavni i odgovorni… »

Stefanović: Sve bezbednosne strukture rade punom parom

Novi magazin 08.01.2016
Sve srpske bezbednosne strukture rade punom parom, a na jugu zemlje se nalaze snažne bezbednosne snage, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i svima onima koji misle da će Srbija biti lak plen poručio da su se grdno prevarili… »

Obradović: Srpska javnost je spremna za ministarku obrane

Novi magazin 08.01.2016
Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena i dodala da bi za nju bila velika čast da bude na čelu tog resora. Obradović je za… »

Gojković: Verujem u dogovor s Pastorom o datumu izbora

Novi magazin 08.01.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da dobro sarađuje sa predsednikom vojvođanskog parlamenta Ištvanom Pastorom, te da veruje da će sa njim usaglasiti i datum o održavanju pokrajinskih i lokalnih izbora. "Bilo bi… »

Kosovo: Lideri opozicije očekuju masovan antivladin protest

Novi magazin 08.01.2016
Lideri opozicionih stranaka danas su izrazili očekivanje da će protesti protiv Vlade Kosova proteći mirno i pozvali građane da u što većem broju dođu na protest. Predsednik pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri kazao je da je cilj sutrašnjeg… »

Ministarstvo odbacuje kritike Vojnog sindikata Srbije

Novi magazin 08.01.2016
Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je večeras kritike Vojnog sindikata Srbije u vezi sa postavljenjima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i saopštilo da su tvrdnje sindikata "netačne i tendeciozne". "Vojni sindikat Srbije očigledno ne želi da… »

Linta: Skandalozna odluka splitskog tužilaštva

Novi magazin 08.01.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog državnog tužilaštva da podigne optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, "skandalozna". Linta je u saopštenju podsetio da je… »