Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 08.01.2016

Stefanović: Nabavka balističkih raketa ne vodi pomirenju

Politika 08.01.2016
Nabavka balističkih raketa nije dobrosusedski potez i ne vodi ka pomirenju u regionu, ocenio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića, naglasivši da nekima… »

Đurić: Priština nije ispoštovala sporazum

Politika 08.01.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama i da dok to ne uradi ne treba da očekuje da joj Srbija da ono što hoće. „Priština to nije uradila i dok to ne… »

Difender: SAD bi da Srbija odustane od neutralnosti

Politika 08.01.2016
Isporukom balističkih projektila M270 Hrvatskoj Sjedinjene Države žele da izvrše pritisak na Srbiju da se odluči za pristupanje širim evroatlantskim integracijama i odustane od politike neutralnosti, ocenjuje Marko Ćustić, glavni i odgovorni… »

Prema političaru i tropar

Politika 08.01.2016
Hijerarhija vlasti je vidljiva i po tome šta ko otvara pred TV kamerama – oni u vrhu pregovaračka poglavlja sa EU, puteve i fabrike, oni na lokalu semafore, točilice za gas, butike, toalete na groblju... Simpatizeri sa stranačkim zastavama… »

Skupština kao učionica puna nemirnih đaka

Politika 08.01.2016
Zašto je poslanicima vlasti i opozicije dobacivanje govorniku postalo omiljeni sport. Molim vas nemojte dobacivati, dozvolite poslaniku da govori – rečenica je koju najčešće izgovaraju svi predsedavajući sednicama srpskog parlamenta. Upadice… »