Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 08.01.2016

Đurić: Za formiranje ZSO imamo podršku međunarodne zajednice

Pravda 08.01.2016
BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama i da dok to ne uradi ne treba da očekuje da joj Srbija da ono što hoće. „Priština to nije uradila i… »

Đurić: Bilo bi dobro da Rama i Tači ne dosanjaju svoj san

Pravda 08.01.2016
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je dobro što ideja albanskog premijera Edija Rame o zajedničkoj državi Albanije i Kosova ostaje samo san. On je na taj način reagovao na to što je Rama na svom Fejsbuk profilu postavio… »

ŠIROM ZEMLjE SRBI DAJU PODRŠKU: “Sačuvajmo Republiku Srpsku!”

Pravda 08.01.2016
U ponedeljak, 11. januara u 17.00 časova u Domu Sindikata u Beogradu održaće se skup “Sačuvajmo Republiku Srpsku!”, najavljeno je na konferenciji za novinare u Knez Mihailovoj. Srpski sabor Zavetnici organizovao je u centru Beograda javnu… »

PROMENE U SNS: Gašić menja Nikolića

Pravda 08.01.2016
Bratislav Gašić, aktuelni potpredsednik SNS, trebalo bi u februaru da bude izabran za šefa Izvršnog odbora naprednjaka, piše Blic. Izborna skupština SNS biće prilika da se analiziraju rezultati najveće vladajuće stranke, ali i da se oceni kako… »

MSP Srbije osudio ratnohuškačke izjave hrvatskog ministra odbrane

Pravda 08.01.2016
Dosadašnji ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović poručio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji je pozvao zemlje u regionu da se ne naoružavaju, da nema razloga da bude nervozan. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo izjavu kao… »

SMENE U JAVNIM PREDUZEĆIMA: Vučić seče direktore!

Pravda 08.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić kreće u seču direktora javnih preduzeća. Imena će se vrlo brzo znati, a neka od njih će biti i iznenađenje, pošto se ti direktori u javnosti razmeću svojim rezultatima. Međutim, za sada je sigurno da će smeniti… »