Izvor: RTS arhiva vesti 08.01.2016

MSP: Skandalozna izjava Kotromanovića

RTS 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo je kao skandaloznu i ratnohuškačku izjavu odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja. "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i ceo region, zalažu… »

Đurić: Probleme rešavati dijalogom, a ne ucenama

RTS 08.01.2016
Želimo probleme sa Prištinom da rešavamo kroz dijalog, a ne kroz ucene, kaže za RTS direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Očekuje da prištinske vlasti poštuju datu reč i preuzete obaveze, kao i da se formira Zajednica Srpskih opština… »

Uhapšen kralj droge "El Čapo"

RTS 08.01.2016
Vođa meksičkog kartela iz Sinaloe Hoakin Guzman Loera, poznatiji kao "El Čapo", upravo je uhapšen, rekao je predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto. "Misija je okončana, uhapsili smo ga. Želim da obavestim Meksikance da je Hoakin Guzman Loera… »

Zagreb, skočio sa zgrade, dvoje mrtvih u stanu

RTS 08.01.2016
Nepoznati muškarac počinio samoubistvo skočivši sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko, a u stanu su nađene još dve mrtve osobe, saopštila je zagrebačka policija. Samoubistvo je počinio jutros u 8.30 sati "skakanjem sa visine" u naselju… »

Stan u Briselu bio "fabrika bombi"

RTS 08.01.2016
Belgijski tužioci saopštili su da su izvršili pretres jednog stana u Briselu, za koji veruju da je služio kao "fabrika bombi" korišćenih tokom terorističkih napada u Parizu 13. novembra. Tužilac Erik Van der Sipt je izjavio da je taj stan u… »

Među napadačima na žene u Kelnu i državljanin Srbije

RTS 08.01.2016
U napadima na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći učestvovali su i tražioci azila uglavnom sa Bliskog istoka, a identifikovani su i jedan iz Srbije, jedan američki i dva nemačka državljana. Portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova… »

Vremenska prognoza - 9. januar

RTS 08.01.2016
U severnim krajevima oblačno, mestimično sa kišom, koja se na severu Bačke i Banata pred jutro ponegde može lediti pri tlu. Tokom dana u većini mesta umereno oblačno i toplije. Jutarnja temperatura od -3 do 3, najviša dnevna od 6 stepeni na istoku… »

Džihadista javno pogubio svoju majku

RTS 08.01.2016
Pripadnik Islamske države javno je pogubio sopstvenu majku u sirijskom gradu Raki, zato što ga je podsticala da napusti tu terorističku organizaciju, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. Žena u četrdesetim godinama upozoravala je… »

Svetska banka: Rast BDP u Srbiji 1,8 odsto u 2016.

RTS 08.01.2016
Svetska banka je u novom janurskom izveštaju "Perspektive globalne ekonomije" prognozirala da će Srbija će u 2016. godini imati rast BDP od 1,8 odsto. Svetska banka je tako poboljšala prognozu za Srbiju, jer je u svom izveštaju od juna prošle godine… »

Sertić: Traže se rešenja za preduzeća, najveći problem RTB Bor

RTS 08.01.2016
Od ukupno 17 preduzeća kojima je produžen rok za privatizaciju, u ovoj godini ostalo ih je 10 sa nerešenom sudbinom, a ministar privrede Željko Sertić najavljuje da bi rešenja za neke od tih firmi mogla biti nađena već u januaru. Kao najveći… »