Izvor: RTS/Hronika arhiva vesti 08.01.2016

"Srbija je stabilna i bezbedna za sve građane"

RTS 08.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je, nakon najnovijih terorističkih pretnji, da će Srbija ostati stabilna, sigurna i bezbedna zemlja za sve svoje građane, ali i za sve one koji u nju dođu. Stefanović je naglasio i da će… »

Lokalizovan požar u zemunskom soliteru

RTS 08.01.2016
Veliki požar je izbio u soliteru na zemunskom Keju oslobođenja. Nema povređenih. Vatrogasne ekipe su na terenu i u toku je dogašivanje vatre. Kako je Internet portalu RTS-a potvrđeno u MUP-u, niko nije povređen u požaru koji je oko podneva izbio u… »

Dve osobe pronađene mrtve u snegu u Rekovcu

RTS 08.01.2016
Dve osobe Jelica Stevanović (87) iz Lomnice i Milorad Živanović (68) iz Siljevice, sela u opštini Rekovac, pronađeni su mrtve u snegu, potvrdio predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević. Živanović je, kako se veruje, u Siljevicu došao… »

Pronađena zakopana marihuana kod Novog Pazara

RTS 08.01.2016
Policija je zaplenila pet kilograma marihuane u selu Brđani kod Novog Pazara i uhapsila R. Č. (33), saopštio je MUP Srbije. Sumnja se da je R. Č. iz Novog Pazara počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. … »

Ponavlja se suđenje odgovornima za nesreću u Kalvariji

RTS 08.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su vlasnik firme "Tehnomenadžer" Mile Svetozarević i direktora firme "Grading S S" Stevan Stevanović bili osuđeni na zatvorske kazne zbog nesreće na gradilištu u kojoj su 2011. godine život izgubila… »

Optužena za pomaganje u pokušaju ubistva Beka krajem januara pred sudom

RTS 08.01.2016
Sudski proces za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, počeće krajem januara, rečeno je "Tanjugu" u Višem sudu. Viši sud u Beogradu zakazao je za 26. januar pripremno ročište u procesu protiv Maje Adrovac optužene za… »

Kosovski tužilac zagovara šerijatsko pravo

RTS 08.01.2016
Kosovske vlasti pokrenule su istragu zbog javnog nastupa tužioca Basrija Morine, koji je veličao prednosti šerijatskog prava i prizrenskog imama Mazlama Mazlamija, uhapšenog zbog podsticanja terorizma, piše prištinski Ekspres. Morina je, tokom… »

Aleksandrovac, pritvor zbog pokušaja ubistva sina

RTS 08.01.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aleksandrovcu odredili su zadržavanje do 48 sati za R. P. (57) iz okoline tog mesta zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni se tereti da je nakon rasprave u porodičnoj… »

Pucnjava u Bogatiću, policajac ranio tri osobe

RTS 08.01.2016
Policajac star 29 godina pucao i ranio bivšu suprugu, koja takođe radi u policiji na izdavanju dokumenata u Bogatiću. U pucnjavi u policijskoj stanici u tom mestu ranjena još dva policajaca. Pucnjava se dogodila u popodnevnim časovima u Bogatiću… »

Havarija u Železari, visoka peć nije ugašena

RTS 08.01.2016
U smederevskoj Železari 5. januara došlo je do oštećenja konstrukcije mosta-transportera kojim se dovozi ruda u visoku peć. RTS-u su u Železari potvrdili da se havarija dogodila, da niko nije povređen i da to bitnije ne utiče na proizvodnju. U… »