Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 08.01.2016

MSP: Skandalozna izjava Kotromanovića

RTS 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo je kao skandaloznu i ratnohuškačku izjavu odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja. "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i ceo region, zalažu… »

Đurić: Probleme rešavati dijalogom, a ne ucenama

RTS 08.01.2016
Želimo probleme sa Prištinom da rešavamo kroz dijalog, a ne kroz ucene, kaže za RTS direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Očekuje da prištinske vlasti poštuju datu reč i preuzete obaveze, kao i da se formira Zajednica Srpskih opština… »

Đurić: Ramin san bi bio noćna mora celog regiona

RTS 08.01.2016
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je povodom fotografije koju je albanski premijer Edi Rama postavio na Fejsbuk profilu sa zajedničke sednice vlada Albanije i Kosova pod sloganom "Jedna zemlja - jedan narod - jedan san", navodeći da je… »

Stefanović: Bezbednosne strukture rade punom parom

RTS 08.01.2016
Snažne bezbednosne snage se nalaze na jugu zemlje i neće dozvoliti da dođe do nečega, a svi koji misle da će Srbija biti lak plen, grdno su se prevarili, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. "Sve naše bezbednosne strukture… »

Obradovićeva: Srpska javnost je spremna za ministarku odbrane

RTS 08.01.2016
Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena i dodala da bi za nju bila velika čast da bude na čelu tog resora. Marija Obradović… »

SNS: Pajtić i dalje bez objašnjenja

RTS 08.01.2016
Srpska napredna stranka pitala je lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića zašto ni danas nije objasnio, iako je imao više medijskih nastupa, kako je to premijer i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić boravio ovih dana u Dubaiju. Naprednjaci su… »

Vučić sutra sa premijerom Malte

RTS 08.01.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u subotu sa premijerom Republike Malte Džozefom Muskatom. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, sastanak dvojice premijera biće održan u Vladi Republike Srbije sa… »

Kamberi: Kosovsko Ministarstvo kulture osnivaće biblioteke na jugu Srbije

RTS 08.01.2016
Poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi najavio je da će kosovsko Ministarstvo kulture direktno finansirati osnivanje biblioteka sa knjigama na albanskom jeziku u opštinama Preševo i Bujanovac. Kamberi je za agenciju Beta rekao da je o tome… »

Stefanović: Nabavka raketa nije dobrosusedski potez

RTS 08.01.2016
Nabavka balističkih raketa nije dobrosusedski potez i ne vodi pomirenju u regionu, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Poručio je da nekima smeta to što Srbija postaje lider u regionu i naveo da će Beograd nastaviti da… »

Dodik: Odnosi RS i Srbije efikasni i bez podela

RTS 08.01.2016
Odnosi Republike Srpske i Srbije su zaista dobri, efikasni i lišeni bilo kakvih podela, izjavio je Tanugu predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uoči sutrašnjeg obeležavanja Dana RS, kojem će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i… »