Izvor: RTV arhiva vesti 08.01.2016

Orban: Potpuno zaustaviti priliv migranata

RTV 08.01.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da priliv migranata u Evropsku uniju mora potpuno da se zaustavi, a ne samo uspori. To će biti "odlučujuće pitanje u 2016. godini", rekao je Orban u intervjuu državnom radiju i pozvao na… »

MSP:Skandalozna i ratnohuškačka izjava Kotromanovića

RTV 08.01.2016
BEOGRAD/SPLIT - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocenjujući je kao "skandaloznu i ratnohuškačku". "U vreme kada se Srbija i njen… »

Đurić: Priština nije ispoštovala sporazum

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama i da dok to ne uradi ne treba da očekuje da joj Srbija da ono što hoće. "Priština to nije uradila i dok to… »

Ponovo uhapšen narkobos El Čapo

RTV 08.01.2016
MEKSIKO SITI - Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto saopštio je da je begunac i vođa jednog meksičkog narko-kartela Hoakin Gusman, zvani El Čapo, ponovo uhapšen, šest meseci pošto je pobegao iz strogo čuvanog zatvora. Prema rečima zvaničnika… »

Majn Kampf ponovo u nemačkim knjižarama

RTV 08.01.2016
MINHEN - Politički manifest nacističkog lidera Adolfa Hitlera Majn Kampf (Moja borba) od danas je ponovo dostupan u Nemačkoj, 70 godina nakon završetka Drugog svetskog rata. Nemački Istorijski institut objavio je dopunjeno i kritičko prvo izdanje… »

Izbeglice nasilnici nad ženama uzdrmale Nemačku, ali i celu EU

RTV 08.01.2016
BRISEL, BERLIN - Izbeglička kriza u Evropskoj uniji je dodatno zaoštrena pošto je, na opšte zaprepašćenje i gnev, danas nemačka policija potvrdila da je među počiniocima pljački i seksualnog nasilja nad devojkama i ženama na proslavi Nove… »

U Knjaževcu bez struje 80 domova

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Prema najnovijim informacijama iz Elektroprivrede Srbije još 80 domaćinstava iz Knjaževca i okoline nije snabdeveno električnom energijom, dok je jutros taj problem imalo oko 1.000 kuća. Ekipe EPS-a već dva dana rade na otklanjanju kvara… »

Potvrdilo se Gadafijevo "proročko upozorenje"

RTV 08.01.2016
London - Ubijeni libijski lider Moamer Gadafi upozorio je pre četiri godine bivšeg britanskog premijera Tonija Blera na pretnju od islamističkog ekstremizma za Evropu, pokazali su telefonski razgovori dvojice političara, koje je u četvrtak objavio… »

Soroš: Svet je pred novom krizom

RTV 08.01.2016
KOLOMBO - Američki milijarder Džordž Soroš upozorio je u četvrtak da su svetska tržišta na ivici još jedne velike krize i da sadašnja privredna slika sveta podseća na onu iz 2008. godine. Soroš je, na ekonomskom forumu u Šri Lanki rekao da bi… »

"Rešenje za neka od 10 preduzeća u januaru"

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Od ukupno 17 preduzeća kojima je produžen rok za privatizaciju, u ovoj godini ostalo ih je 10 sa nerešenom sudbinom, a ministar privrede Željko Sertić najavljuje da bi rešenja za neke od tih firmi mogla biti nađena već u januaru… »