Izvor: RTV arhiva vesti 08.01.2016

UEFA: Barsa 5, Real 3, Bajern 2, Juve 1

RTV 08.01.2016
NION - Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je danas idealni tim za 2015. godinu koji je izabran glasovima skoro osam miliona ljudi na zvaničnom sajtu i Tviteru. Očekivano, najviše predstavnika u idealnom timu ima Barselona - pet, sledi Real sa… »

Kosovo: Lideri opozicije očekuju masovan protest

RTV 08.01.2016
PRIŠTINA - Lideri opozicionih stranaka danas su izrazili očekivanje da će protesti protiv Vlade Kosova proteći mirno i pozvali građane da u što većem broju dođu na protest. Predsednik pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri kazao je da je cilj… »

Proglašeni najbolji sportisti Pančeva

RTV 08.01.2016
Pančevo - Sportski savez grada Pančeva izabrao je najbolje sportiste i klubove u poslednjih godinu dana. Mnogi su ostvarili sjajne rezultate, a među njima prednjače plivačica Anja Crevar i veslač Miloš Stanojević. Za najboljeg sportistu Pančeva… »

Najuzbudljivija naučna dostignuća u 2015.

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Kraj godine može se smatrati momentom kada je najlakše podvući crtu i rekapitulirati ono što je do tada učinjeno u određenoj oblasti. Zajedno sa mladom naučnicom Tijanom Prodanović sa Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu… »

Obradovićeva: Srpska javnost je spremna za ministarku obrane

RTV 08.01.2016
Novi Sad - Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena i dodala da bi za nju bila velika čast da bude na čelu tog resora… »

Vrdnik razvija turizam

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Za razliku od većine mesta u našoj zemlji te veličine, u Vrdniku je poslednjih godina primetan razvoj turizma. Vrdnik je nekadašnje rudarsko mesto, i trenutno ima nešto više od tri hiljade stanovnika. Mala mesta u čitavoj našoj… »

Američku i kinesku banku udružio novac

RTV 08.01.2016
MANILA - Azijska razvojna banka (ADB), koju finansijski podržavaju SAD, sarađivaće s novom multilateralnom kreditnom institucijom, Azijskom infrastrukturnom investicionom bankom (AIIB), koju predvodi Kina, putem zajedničkog finansiranja projekata u… »

Obamejang najbolji fudbaler Afrike u 2015.

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Reprezentativac Gabona Pjer-Emerik Obamejang izabran je za najboljeg fudbalera Afrike u 2015. godini. Fudbaler Borusije iz Dortmunda je, u izboru selektora i tehničkih direktora afričkih reprezentacija, dobio 143 glasa, sedam više od igrača… »

Nojer po treći put najbolji golman na svetu

RTV 08.01.2016
LOZANA - Golman Bajerna i nemački reprezentativac Manuel Nojer treći put uzastopno proglašen je za najboljeg čuvara mreže na svetu u izboru Međunarodne federacije za istoriju i statistiku fudbala (IFFHS). Nojer je sa 188 bodova ubedljivo… »

Loto groznica u Velikoj Britaniji

RTV 08.01.2016
London - U Velikoj Britaniji vlada prava loto groznica, jer se potencijalnom dobitniku ili dobitnicima nudi rekordna svota. Na prošlom izvlačenju niko nije imao šesticu, pa se premija popela na blizu 58 miliona funti. Prema Zakonu o izgrama na sreću… »