Izvor: RTV arhiva vesti 08.01.2016

Madonin koncert u Singapuru "samo za odrasle"

RTV 08.01.2016
Singapur - Koncert koji će Madona održati 28. februara u Singapuru, u okviru svetske turneje "Rebel Heart", biće zabranjen mlađima od 18 godina, saopštili su organizatori. Kako prenosi AFP, pop kraljica će svoj nastup, prvi koji je ikada imala u… »

Napoli ne odustaje, za Maksimovića 21 milion

RTV 08.01.2016
TORINO - Italijanski fudbalski klub Napoli opet je u "ofanzivi" na srpskog reprezentativca iz Torina Nikolu Maksimovića. Kako navodi Tutusport, Napolitanci su na sto stavili ponudu vrednu ukupno 21 milion evra, odnosno dva miliona za pozajmicu do leta… »

Praistorijska predigra slična današnjoj

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Istraživači stalno pronalaze dokaze koji nam otkrivaju da su dinosaurusi bili slični modernim pticama, prenosi popsi.com. Sada postoji još jedna sličnost između dinosaurusa i modernih ptica, a to je predigra. U članku objavljenom u… »

Pobede Sakramenta, Čikaga i Hjustona

RTV 08.01.2016
NJUJORK - Košarkaši Sakramenta pobedili su na svom terenu u noći između četvrtka i petka ekipu Los Anđeles lejkersa sa 118:115, a trijumfe su upisali i Čikago, Hjuston i Atlanta. Sakramento je ispustio prednost od čak 27 poena, ali je na kraju… »

Ubedljiv poraz Jovanovski u Hobartu

RTV 08.01.2016
Hobart - Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u glavni žreb turnira u Hobartu, u Australiji, pošto je u noći između četvrtka i petka poražena u prvom kolu kvalifikacija. Jovanovski je sa ubedljivih 0:6, 0:6 izgubila od… »

Ko je kriv za fijasko u Berlinu?

RTV 08.01.2016
Novi Sad - Sa dva poraza, od Poljske (3:1) i Nemačke (3:0), odbojkaši Srbije izgubili su šanse da se plasiraju u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, samim tim izgubili sve šanse da se domognu Rija i to će biti prvi put, posle pet… »

Buđenje sile turizma: Hram džedaja i za posetioce

RTV 08.01.2016
DABLIN - Ako je Novi Zeland mogao da izgradi čitavu industriju oko Srednje zemlje Pitera Džeksona, zašto to isto ne bi učinila i Irska sa "Ratovima zvezda"? Nezapamćeni uspeh sedmog nastavka popularne sage, podstakao je vlasti u Irskoj da iskoriste… »

Izložba "Energija za održivi svet" u Zrenjaninu

RTV 08.01.2016
ZRENJANIN - U holu Kulturnog centra u Zrenjaninu večeras u 19 časova biće otvorena izložba "Energija za održivi svet". Postavka obuhvata dvadesetak panoa na francuskom i srpskom jeziku, koji imaju za cilj da publiku podstaknu na razmišljanje o… »

Vremeplov: Grimaldi osvojio tvrđavu

RTV 08.01.2016
Novi Sad - Na današnji dan 1297. godine italijanski plemić Frančeskino Grimaldi, preobučen u kaluđera, ušunjao se u tvrđavu Monako koja se tada nalazila pod vlašću Đenove, potom je u nju pustio svoje vojnike i osvojio je. On je osnivač… »

Konkurs za nacionalna stipendije "Za žene u nauci"

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-m i kompanije L'Oréal Balkan i ove godine imaju otvoren konkurs za dodelu nacionalnih stipendija "Za žene u nauci". Prijave su otvorene do 1. marta… »