Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 08.01.2016

Rakete Hrvatskoj - pritisak SAD da Srbija odustane od neutralnosti?

RTV 08.01.2016
ZAGREB - Isporukom balističkih projektila M270 Hrvatskoj Sjedinjene Države žele da izvrše pritisak na Srbiju da se odluči za pristupanje širim evroatlantskim integracijama i odustane od politike neutralnosti, ocenjuje Marko Ćustić, glavni i… »

Dodik: RS je država, BiH ne može opstati

RTV 08.01.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska država, ocenivši da to što je osporavaju, govori koliko je zapravo važna. Dodik je istakao da "bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da… »

Dan Republike Srpske u napetoj atmosferi

RTV 08.01.2016
BANJALUKA - U mnogim opštinama širom Republike Srpske već danas je počelo obeležavanje dana tog entiteta i krsne slave Svetog Stefana. Centralna svečanost biće održana sutra u Banjaluci, a njoj će, kako je najavljeno prisustvovati Premijer… »

Lukšić: Između CG i Rusije već ima NATO-a

RTV 08.01.2016
PODGORICA - O priključenju Crne Gore NATO-u odluku bi trebalo da donese Skupština, smatra ministar spoljnih i evropskih poslova Igor Lukšić, koji kaže da zbog toga nema razloga za zaoštravanje odnosa sa zvaničnom Moskvom. Treba razumeti ukupni… »

Milanović: Smešna priča, Orešković slučajni mandatar

RTV 08.01.2016
ZAGREB - Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Tihomir Orešković nije danas želeo da komentariše izjavu Zorana Milanovića da je "slučajni mandatar" koju je odlazeći premijer objavio na svom fejsbuk profilu. "Nisam video tu Milanovićevu poruku… »

Linta: Skandalozna odluka splitskog tužilaštva

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog državnog tužilaštva da podigne optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, "skandalozna". Linta je u saopštenju podsetio… »

Kosovo: Lideri opozicije očekuju masovan protest

RTV 08.01.2016
PRIŠTINA - Lideri opozicionih stranaka danas su izrazili očekivanje da će protesti protiv Vlade Kosova proteći mirno i pozvali građane da u što većem broju dođu na protest. Predsednik pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri kazao je da je cilj… »