Izvor: RTV/Zabava arhiva vesti 08.01.2016

Bouvi slavi 69. rođendan s novim albumom

RTV 08.01.2016
LONDON - Britanski rok muzičar Dejvid Bouvi danas slavi 69. rođendan novim albumom "Black Star", posle tri godine pauze. Bouvi je krajem novembra objavio prvi singl i spot s novog albuma, čiji je muzika uvrštena u uvodnu špicu i trejler TV serije… »

Od džeparca vodi majku na večeru

RTV 08.01.2016
DETROIT - Jedan šestogodišnji dečak oduševio je korisnike interneta svojim džentlemenskim ponašanjem prema majci, mada je bilo i onih kojima se ova priča nije dopala. Mali Lajl, sin američke rijaliti zvezde Nikol Polan, svakog meseca vodi majku u… »

Slonovi u Berlinu gostili se božićnim jelkama

RTV 08.01.2016
BERLIN - Slonovi u zoološkom vrtu u Berlinu uživali su juče u novogodišnjoj prazničnoj gozbi neprodatim božićnim jelkama. Novogodišnje hranjenje slonova neprodatim jelkama postalo je u berlinskom zoološkom vrtu tradicija. Čuvar u vrtu Mario… »

Da se ne bi dosađivao, 95-godišnjak oformio džez bend

RTV 08.01.2016
London - Britanac Edvard Hardi svira klavir od kada zna za sebe, a budući da mu je 95 godina to znači da muzicira gotovo čitav jedan vek. Da bi prekratio dosadu u staračkom domu u Somersetu, ovaj veteran iz Drugog svetskog rata je odlučio da postavi… »

Astronaut: Bend "Muse" zvuči još bolje u svemiru

RTV 08.01.2016
London - Britanski astronaut Tim Pik, na molbu benda "Muse", pustio je njihov singl "Starlight" i putem Tvitera im javio da "zvuči još bolje u svemiru", piše danas magazin NME. Bend je zatražio od Pika da im kako njihova pesma zvuči u svemiru, na… »

Loto groznica u Velikoj Britaniji

RTV 08.01.2016
London - U Velikoj Britaniji vlada prava loto groznica, jer se potencijalnom dobitniku ili dobitnicima nudi rekordna svota. Na prošlom izvlačenju niko nije imao šesticu, pa se premija popela na blizu 58 miliona funti. Prema Zakonu o izgrama na sreću… »

Buđenje sile turizma: Hram džedaja i za posetioce

RTV 08.01.2016
DABLIN - Ako je Novi Zeland mogao da izgradi čitavu industriju oko Srednje zemlje Pitera Džeksona, zašto to isto ne bi učinila i Irska sa "Ratovima zvezda"? Nezapamćeni uspeh sedmog nastavka popularne sage, podstakao je vlasti u Irskoj da iskoriste… »