Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 08.01.2016

Orban: Potpuno zaustaviti priliv migranata

RTV 08.01.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da priliv migranata u Evropsku uniju mora potpuno da se zaustavi, a ne samo uspori. To će biti "odlučujuće pitanje u 2016. godini", rekao je Orban u intervjuu državnom radiju i pozvao na… »

Ponovo uhapšen narkobos El Čapo

RTV 08.01.2016
MEKSIKO SITI - Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto saopštio je da je begunac i vođa jednog meksičkog narko-kartela Hoakin Gusman, zvani El Čapo, ponovo uhapšen, šest meseci pošto je pobegao iz strogo čuvanog zatvora. Prema rečima zvaničnika… »

Majn Kampf ponovo u nemačkim knjižarama

RTV 08.01.2016
MINHEN - Politički manifest nacističkog lidera Adolfa Hitlera Majn Kampf (Moja borba) od danas je ponovo dostupan u Nemačkoj, 70 godina nakon završetka Drugog svetskog rata. Nemački Istorijski institut objavio je dopunjeno i kritičko prvo izdanje… »

Izbeglice nasilnici nad ženama uzdrmale Nemačku, ali i celu EU

RTV 08.01.2016
BRISEL, BERLIN - Izbeglička kriza u Evropskoj uniji je dodatno zaoštrena pošto je, na opšte zaprepašćenje i gnev, danas nemačka policija potvrdila da je među počiniocima pljački i seksualnog nasilja nad devojkama i ženama na proslavi Nove… »

Potvrdilo se Gadafijevo "proročko upozorenje"

RTV 08.01.2016
London - Ubijeni libijski lider Moamer Gadafi upozorio je pre četiri godine bivšeg britanskog premijera Tonija Blera na pretnju od islamističkog ekstremizma za Evropu, pokazali su telefonski razgovori dvojice političara, koje je u četvrtak objavio… »

Sukobi demonstranata sa policijom

RTV 08.01.2016
ATINA - U Atini su danas izbili sukobi između policije i učesnika demonstracija koji se protive reformama sistema socijalnog osiguranja. Za sada nema izveštaja o povređenima. Isped grčkog parlamenta okupilo se oko 2.000 ljudi, koji su probili… »

Evakuisan centar Liverpula zbog sumnjivog paketa

RTV 08.01.2016
LIVERPUL - Centar Liverpula je danas evakuisan zbog sumnje u podmetnutu bombu, javljaju britanski mediji. Policajci trenutno pregovaraju sa muškarcem koji se zatvorio u zgradu i tvrdi da kod sebe ima "sumnjivi paket". Blokirano je nekoliko ulica u… »

Peking: Buldožerima srušen deo bolnice sa pacijentima

RTV 08.01.2016
PEKING - Građevinski radnici srušili su u kineskom grandu Žengžou deo bolnice i mrtvačnicu dok su pacijenti i osoblje još bili u prostorijama i dok je u toku bila obdukcija šest tela, prenele su danas agencije. Kako javlja agencija Sinhua, bolnica… »

Orban: Podržavamo Kameronove reforme

RTV 08.01.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarska podržava većinu reformi koje traži britanski premijer Dejvid Kameron u pregovorima s Evropskom unijom, izjavio je u četvrtak u Budimpešti mađarski premijer Vikotor Orban. Orban je, posle razgovora sa britanskim premijerom… »

Dokazi o zlostavljanju 231 dečaka katoličkog hora

RTV 08.01.2016
BERLIN - Advokat zadužen za ispitivanje navoda o zlostavljanju dečaka katoličkog hora u Regensburgu na jugu Nemačke izjavio je danas da postoje dokumenata o 231 slučaju zlostavljanja, od prebijanja do silovanja. Ulrih Veber izjavio je da postoji 50… »