Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 08.01.2016

Mladić propao kroz led na Borkovcu

RTV 08.01.2016
RUMA - Dvadesettrogodišnji mladić iz Rume propao je kroz led kad je pokušao da hoda po zaleđenom Borkovačkom jezeru. Niko od prisutnih nije mogao da mu priđe, zbog nepristupačnosti mesta propadanja, ali je uspeo sam da se izvuče iz vode. … »

NS: Poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Savez hokeja na ledu Srbije otvori je poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu Divizije II, Grupe B za igrače mlađe od 20 godina, koje će se održati u Novom Sadu od 17. do 23. januara. Rok za prijavu je 12. januar. Poziv… »

LSV: Narušena prava manjina

RTV 08.01.2016
Novi Sad - Odluka o ukidanju fakultativnog učenja rumunskog jezika u školi u Jankovom Mostu je još jedan primer poništavanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je Ustavom Srbije zabranjeno, saopštila je danas Liga socijaldemokrata… »

Akcija prikupljanja pomoći za životinje u Subotici

RTV 08.01.2016
SUBOTICA - Nevladine organizacije organizovaće sutra prikupljanje pomoći za napuštene životinje u Subotici, saopštio je danas Centar građanskih vrednosti iz tog grada. Najpotrebniji su kartonske kutije, najlon, stiropor, stara ćebad, peškiri… »

Planiranje kupovine - dobar predlog

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Pravoslavni vernici proslavljaju Božić, Nova godina je iza nas, slave i Srpska Nova godina ispred. Još nije vreme za sabiranje računa, nismo stigli ni do pola meseca, ali sigurno da je vreme da podignemo ručnu kada je potrošnja i… »

U Radenkoviću odstreljen šakal

RTV 08.01.2016
SREMSKA MITROVICA - Uoči novogodišnjih praznika lovci iz sela Radenković u mačvanskom delu gradskog područja Sremske Mitrovice odstrelili su šakala. Nesvakidašnju pridošlicu u mačvansku ravnicu otkrili lovački psi Meda i Mange vlasnika Željka… »

Soba sporta: Svedočanstvo o uspesima

RTV 08.01.2016
ZRENJANIN - Brojne medalje pehari, fotografije, i drugi predmeti koji svedoče o uspesima zrenjaninskih sportista na Olimpijskim igrama, svetskim i državnim takmičenjima, smešteni su u Narodnom muzeju, u Sobi sporta. Od pet predmeta koliko je bilo na… »

Privreda u Sremskoj Mitrovici

RTV 08.01.2016
SREMSKA MITROVICA - Po će Mitrovčani pamtiti godinu za nama. Pravimo malu rekapitulaciju i kada se osvrnemo, sigurno nećemo zaboraviti prodaju "Mitrosa", potpisivanje ugovora za izgradnju bazena i podvožnjaka, kao i otvaranje pogona u "Lamesu". … »

Cene nekretnina u Zrenjaninu

RTV 08.01.2016
ZRENJANIN - Proveravamo kakva je bila prethodna godina, kada je u pitanju prodaja nekretnina u Zrenjaninu. Kako kažu u agencijama, zadovoljni su 2015. jer prodaja nije opala, ali i dalje bolje idu stanovi nego kuće. I stanodavci kažu da se ponuda i… »

Raspustilište: Pitanja, odgovori i - uživanje

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Da li postoje Marsovci? Kako napraviti nakit od žice ili predmete od gline? Kako nastaju avioni, a kako pozorišne maske? Sve su to teme kojima se novosadski mališani bave ovih dana, i kako kažu uživaju u raspustu učeći, ali i družeći… »