Izvor: SEEbiz arhiva vesti 08.01.2016

MSP Srbije: Ratnohuškačka izjava iz Hrvatske

SEEbiz 08.01.2016
BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je da je izjava odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci oružja "skandalozna i ratnohuškačka". "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i ceo region… »

Orban: Europa mora podići novu granicu s Grčkom

SEEbiz 08.01.2016
BUDIMPEŠTA - Europska unija mora uspostaviti novu granicu na sjeveru Grčke jer sporazum s Turskom neće biti dovoljan da zaustavi stotine tisuća migranata od dolaska u Europu, kazao je u petak mađarski premijer Viktor Orban. Orban je u Mađarskoj… »

Soros: Moguća kriza slična onoj iz 2008.

SEEbiz 08.01.2016
LONDON - Na ekonomskom forumu u Šri Lanki milijarder George Soros poručio je da globalna ekonomska slika svijeta podsjeća na onu iz 2008. - Kina traži novi model rasta i devalvacija njezine valute prenijela je probleme na ostatak svijeta. Dizanje… »

Svjetska banka nije mijenjala prognoze za crnogorsku ekonomiju

SEEbiz 08.01.2016
PODGORICA - Svjetska banka (SB) nije mijenjala procjene rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu, dok ih je za narednu neznatno povećala. Prema najnovijim globalnim ekonomskim izgledima SB, dostavljenim agenciji Mina-business, crnogorski bruto domaći… »

Turska uvela vize za Sirijce

SEEbiz 08.01.2016
ISTANBUL - Vlada u Ankari uvela je u petak vize za Sirijice koji dolaze u Tursku avionom ili brodom kako bi zaustavila priljev migranata iz te ratom razrušene zemlje. Tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je svrha novih propisa smanjiti… »

Forbesova lista: Najbolja za poslovanje Slovenija, Srbija na dnu regije

SEEbiz 08.01.2016
ZAGREB - Na listi zemalja najboljih za poslovanje američkog biznis magazina Forbes od zemalja regije najbolje su plasirane Slovenija i Makedonija, a najslabije Srbija. Slovenija je na 20. a Makedonija na 39. mjestu na listi zemalja najboljih za… »

Kotromanović poručio Vučiću: Hrvatska nema neprijateljske namjere

SEEbiz 08.01.2016
SPLIT - Tehnički ministar obrane Ante Kotromanović ocijenio je u petak da je srbijanski premijer Aleksandar Vučić bio nervozan kad se u izjavi usprotivio namjeri Hrvatske da nabavi balističke rakete te mu je poručio da nema razloga biti nervozan jer… »

Beogradska berza: Trgovanje državnim dužničkim hartijama obeležilo dan

SEEbiz 08.01.2016
BEOGRAD - Poslednji trgovački dan u prazničnoj nedelji završen je velikim prometom, zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama. Ukupna realizacija iznosila je milijardu RSD (8,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,3% na 633,1… »

Boeing učvrstio poziciju vodećeg proizvođača aviona

SEEbiz 08.01.2016
NEW YORK - Američki Boeing učvrstio je poziciju vodećeg svjetskog proizvođača zrakoplova, nakon što je prošle godine isporučio rekordnih 762 zrakoplova. Prošlogodišnje isporuke tog američkog proizvođača premašile su rekord iz 2014., kada je… »

Antić: Bez povećanja cene struje od 1. maja

SEEbiz 08.01.2016
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je apsolutno uveren da od 1. maja neće doći do povećanja cena električne energije. "Postoji ta opcija i formulacija u svim aranžmanima sa MMF, uz našu obavezu da u… »