Izvor: Studio B arhiva vesti 08.01.2016

Orban: EU da uspostavi novu granicu na severu Grčke »

Studio B 08.01.2016
Evropska unija bi trebalo da uspostavi novu spoljnu granicu na severnoj granici Grčke, zato što dogovor sa Turskom neće biti dovoljan da spreči stotine hiljada izbeglica da dođu u Evropu, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban. "Mislim da… »

Zagreb: Muškarac ubio ženu i dete, pa sebe »

Studio B 08.01.2016
Nepoznati muškarac počinio je danas samoubistvo skočivši sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko, a u stanu su nađene još dve mrtve osobe, saopštila je zagrebačka policija. Policija je potvrdila da su ubijeni žena i dete, kao i da je jedna… »

Dodik: Republika Srpska je država »

Studio B 08.01.2016
Predsednik Milorad Dodik izjavio da je Srpska država i ocenio da "bez te države Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju nikakve šanse", napominjući da "BiH nije okvir u kome RS može da bude slobodna i da se razvija", prenosi… »

Hrvatska pregovara o kupovini norveškog raketnog sistema »

Studio B 08.01.2016
Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, tvrdi danas specijalizovani hrvatski magazin Defender. List navodi da su zvaničnici Oružanih snaga Hrvatske tokom nedavne posete Norveškoj prikupili… »

Lokalizovan požar u soliteru u Zemunu, nema povređenih »

Studio B 08.01.2016
Veliki požar izbio je oko 13 sati u soliteru u Zemunu na adresi Kej Oslobođenja 13 c. Požar je izbio u stanu na 14 spratu i zahvatio još četiri stana iznad. U stanu je živela jedna žena kojoj je ukazana pomoć na licu mesta, ali zbog lakših… »

Podignuta optužnica protiv kapetana Dragana »

Studio B 08.01.2016
Protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, podignuta je optužnica, potvrđeno je u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu, javili su danas hrvatski mediji. Vasiljković je ponudio jemstvo od pet miliona kuna (oko 652.000 evra) da… »

Zemljotres kod Bileće »

Studio B 08.01.2016
Seizmološki zavod Crne Gore je u 14 časova i sedam minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom devet kilometara istočno od Bileće. Jačina zemljotresa iznosila je 4,3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od… »

Vesić: Učiniti sve da maloletne osobe ne mogu da kupe alkohol »

Studio B 08.01.2016
Građani Beograda alkoholna pića mogu da kupe kad god požele, jer je 6. januara zvanično ukinuta zabrana prodaje alkohola noću. Gradski menadžer Goran Vesić kaže za Blic da je Odluka o ukidanju zabrane nedavno doneta. Vesić kaže za Blic da je… »

Dan Republike Srpske »

Studio B 08.01.2016
Centralna proslava Dana Republike Srpske (RS) i svečana akademija pod nazivom "Zavet slobodi" biće održani 9. januara, u sportskoj hali "Borik" u Banjaluci. Prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić i srpski patrijarh Irinej. Predsednik RS… »

Muškarca udarila struja »

Studio B 08.01.2016
U Beogradu je sinoć i prethodnog dana bilo mirno bez saobraćajnih nesreća, ali je tokom noći broj intervencija Hitne pomoći bio nešto povećan. Portparol Hitne pomoći Nada Macura kazala je da je rano jutros u 03 sata i 29 minuta na želežničkoj… »