Izvor: Studio B/Balkan arhiva vesti 08.01.2016

Zagreb: Muškarac ubio ženu i dete, pa sebe »

Studio B 08.01.2016
Nepoznati muškarac počinio je danas samoubistvo skočivši sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko, a u stanu su nađene još dve mrtve osobe, saopštila je zagrebačka policija. Policija je potvrdila da su ubijeni žena i dete, kao i da je jedna… »

Dodik: Republika Srpska je država »

Studio B 08.01.2016
Predsednik Milorad Dodik izjavio da je Srpska država i ocenio da "bez te države Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju nikakve šanse", napominjući da "BiH nije okvir u kome RS može da bude slobodna i da se razvija", prenosi… »

Hrvatska pregovara o kupovini norveškog raketnog sistema »

Studio B 08.01.2016
Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, tvrdi danas specijalizovani hrvatski magazin Defender. List navodi da su zvaničnici Oružanih snaga Hrvatske tokom nedavne posete Norveškoj prikupili… »

Podignuta optužnica protiv kapetana Dragana »

Studio B 08.01.2016
Protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, podignuta je optužnica, potvrđeno je u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu, javili su danas hrvatski mediji. Vasiljković je ponudio jemstvo od pet miliona kuna (oko 652.000 evra) da… »

Zemljotres kod Bileće »

Studio B 08.01.2016
Seizmološki zavod Crne Gore je u 14 časova i sedam minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom devet kilometara istočno od Bileće. Jačina zemljotresa iznosila je 4,3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od… »

Dan Republike Srpske »

Studio B 08.01.2016
Centralna proslava Dana Republike Srpske (RS) i svečana akademija pod nazivom "Zavet slobodi" biće održani 9. januara, u sportskoj hali "Borik" u Banjaluci. Prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić i srpski patrijarh Irinej. Predsednik RS… »

Islamska država planirala napad u Austriji »

Studio B 08.01.2016
Islamska država planirala je izvojdnje napada, tokom novogodišnje noći i u Austiji, prenose danas bečki mediji pisanje turske štampe. Navodne pripreme za teroristički napad u Minhenu u novogodišnjoj noći deo su plana Islamske države za… »

Roćen umesto Marovića na čelu političkog saveta DPS »

Studio B 08.01.2016
Glavni odbor najuticajnije vlaldajuće demokratske partije socijalista (DPS) trebalo bi u februaru da izabere novog predsednika političkog saveta stranke umesto Svetozara Marovića, koji se nalazi u pritvoru, piše danas podgorički Dan. Pozivajući se… »