Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 08.01.2016

PORODIČNA TRAGEDIJA U ZAGREBU: Vojnik nožem ubio suprugu i četvorogodišnju ćerkicu, pa skočio kroz prozor!

Večernje novosti 08.01.2016
Ž.K. posle ubistva supruge i deteta pokušao i da zapali stan, a povredio je i stariju ženu za koju se pretpostavlja da je baka ubijene. Poznat kao nasilnik, supružnici se često svađali. ZAGREB OD STALNOGDOPISNIKA U zagrebačkom naselju Špansko… »

UN neće da razmatraju kandidaturu Vesne Pusić?

Večernje novosti 08.01.2016
Ujedinjene nacije neće razmatrati kandidaturu bivše ministarke spoljnih poslova Hrvatske Vesne Pusić za generalnog sekretara te organizacije, objavio je "Večernji list" Ujedinjene nacije neće razmatrati kandidaturu bivše ministarke spoljnih poslova… »

U Makedoniju za sedam dana ušlo 15.808 izbeglica

Večernje novosti 08.01.2016
U Makedoniji je u prvih sedam dana 2016. godine registrovan ulazak 15.808 izbeglica, među najbrojnijim su državljani Sirije. SKOPLjE - U Makedoniji je u prvih sedam dana 2016. godine registrovan ulazak 15.808 izbeglica, objavilo je danas Ministarstvo… »

Sud u Madridu odbio da izruči Sindičića Hrvatskoj

Večernje novosti 07.01.2016
Istražni sud u Madridu odbio je da izruči bivšeg agenta jugoslovenske tajne službe Vinka Sindičića opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci. MADRID - Istražni sud u Madridu odbio je da izruči bivšeg agenta jugoslovenske tajne službe Vinka… »

POLEMIKE Emil Vlajki: Tri izlaza za Srpsku

Večernje novosti 08.01.2016
Dodik je propustio trenutak kada, uz veliku harizmu u narodu, nije izašao iz svoje partije koja se nakon 2010. nije mogla više uspešno moralno oporaviti, i nije formirao svoj pokret, novu političku partiju. MILORAD Dodik, uza sve napore, nije imao… »

Mladi muzičari oduševili Bijeljince

Večernje novosti 08.01.2016
Koncert učenika Muzičke škole "Kornelije Stanković" u bijeljinskom Centru za kulturu. I ove godine će biti učesnici najznačajnijih muzičkih festivala u zemlji, regionu i inostranstvu. BIJELjINA - Povodom Božića, učenici Osnovne muzičke škole… »

Banjaluka: Otvara se "pametna" bolnica

Večernje novosti 08.01.2016
U Banjaluci će biti pušteno u rad novoizgrađeno južno krilo Univerzitetskog kliničkog centra. Najsavremenija poliklinika na Balkanu. Kontrola svih sistema samo sa jednog mesta. U BANjALUCI će danas biti otvoren novosagrađeni objekat Južnog krila… »

Bijeljina: Borcima pečenica, prvoj bebi pare

Večernje novosti 08.01.2016
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio božićne darove: Podeljeno je 75 pečenica najugroženijim boračkim porodicama, a prvorođenoj bebi u ovom gradu pripalo je 1.000 maraka. BIJELjINA - Povom Božića, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić… »

Bijela: Brodogradilište ode na doboš

Večernje novosti 08.01.2016
Osmog februara se zatvara tender za prodaju celokupne imovine Brodogradilišta "Bijela", po ukupnoj početnoj ceni od oko 27,2 miliona evra. Tender je raspisala Stečajna uprava "Jadranskog brodogradilišta" BIJELA - Osmog februara se zatvara tender za… »

Česi "otkrili" Budvu

Večernje novosti 08.01.2016
Veliko priznanje češkog turoperatera hotelu "Aleksandar" jer su turisti proneli dobar glas o crnogorskom primorju. Česi promovisali čuvenu plažu još u vreme između dva rata. BUDVA - Turističko naselje "Slovenska plaža" u Budvi visoko se kotira na… »