Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 08.01.2016

MSP: Skandalozna i ratnohuškačka izjava hrvatskog ministra

Večernje novosti 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocenjujući je kao "skandaloznu i ratnohuškačku" Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je… »

Đurić: Dijalog umesto ucena

Večernje novosti 08.01.2016
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da od Prištine očekuje da ispuni obaveze o formiranju ZSO i istakao da bi probleme sa Prištinom trebalo rešavati kroz dijalog. BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo… »

Stefanović: Srbija neće biti lak plen

Večernje novosti 08.01.2016
Snažne bezbednosne snage se nalaze na jugu zemlje i neće dozvoliti da dođe do nečega, naše bezbednosne strukture rade punom parom - izjavio ministar unutrašnjih poslova. BEOGRAD - Snažne bezbednosne snage se nalaze na jugu zemlje i neće dozvoliti… »

Hrvatski vojni magazin: SAD bi da Srbija odustane od neutralnosti

Večernje novosti 08.01.2016
Isporukom M270 Hrvatskoj Sjedinjene Države žele da izvrše pritisak na Srbiju da odustane od politike neutralnosti, ocenjuje Marko Ćustić, glavni i odgovorni urednik hrvatskog vojnog magazina "Difender" BEOGRAD - Isporukom balističkih projektila M270… »

Obradović: Srpska javnost je spremna za ministarku odbrane

Večernje novosti 08.01.2016
Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena. NOVI SAD - Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije… »

POLEMIKE Miroslav Parović: Neutralnost je pravac Srbije

Večernje novosti 08.01.2016
Svedoci smo da Evropa ponovo dobija hladnoratovske obrise, te da od Baltika na severu, pa do Turske na jugu praktično samo Srbija ima otvorenu saradnju i sa Istokom i sa Zapadom. Kada je krajem 2007. dr Vojislav Koštunica praktično na mala vrata kroz… »

Špijunka: Šapić slao SMS čestitke

Večernje novosti 08.01.2016
Na mobilne telefone mnogih Novobeograđana, na Badnje veče, stigla je SMS čestitka bivšeg vaterpolo asa, sadašnjeg predsednika opštine, kojom je čestitao božićne i novogodišnje praznike. PRVI čovek opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, uz… »

Beograd još drži broj 383

Večernje novosti 08.01.2016
Austrija zatražila telefonski kod za Prištinu od Međunarodne telekomunikacione unije, konačnu reč daje Srbija. Albanska strana mora da ispuni obaveze oko "Telekoma" POŠTO je Austrija zatražila od Međunarodne telekomunikacione unije pozivni broj za… »

Komentar: Pokloni

Večernje novosti 08.01.2016
Vlast nije samo najbolji afrodizijak, već i najjači magnet okupljanja i pomirenja. A gubitak vlasti najdelotvornije sredstvo da svi odjednom postanu različiti, izuzetni, autentični. NA Božić 2012. Boris Tadić je bio predsednik države, Bojan… »

Podgorica: Nikolića vređaju sa bilborda

Večernje novosti 08.01.2016
Kod Sportskog centra „Morača” u Podgorici juče se pojavio bilbord sa uvredljivim porukama na račun predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ispod kojih su potpisane „crnogorske patriote”. U CENTRU Podgorice, kod Sportskog centra "Morača", juče… »