Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 08.01.2016

VIDEO: Vojnik u Zagrebu ubio ženu i ćerku (5)

Vesti online 08.01.2016
Muškarac, aktivno vojno lice, počinio je samoubistvo skočivši sa zgrade u Zagrebu nakon što je nožem ubio ženu i petogodišnju ćerku, a pokušao da ubije taštu. Osim toga, hrvatski mediji prenose da je pre nego što je skočio sa zgrade pokušao… »

Hrvati kupuju rakete srednjeg dometa

Vesti online 08.01.2016
Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, tvrdi specijalizovani hrvatski magazin "Defender". List navodi da su zvaničnici Oružanih snaga Hrvatske tokom nedavne posete Norveškoj prikupili… »

Dodik: Dejtonska Bosna više ne postoji

Vesti online 08.01.2016
"Odnosi Republike Srpske i Srbije su zaista dobri, efikasni i lišeni bilo kakvih podela" izjavio je predsednik RS Milorad Dodik, uoči obeležavanja Dana RS u subotu 9. januara, kojem će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi… »

Hrvatska podigla optužnicu protiv Kapetana Dragana

Vesti online 08.01.2016
Protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, podignuta je optužnica za ratni zločin, saznaje "Indeks" u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu. Dragan Vasiljković, koji se tereti za ratni zločin nad civilnim stanovništvom i… »

"Vučić da ne bude nervozan, nema loših namera"

Vesti online 08.01.2016
"Hrvatska nema neprijateljske namere prema Srbiji", izjavio je odlazeći ministar odbrane Ante Kotromanović. Kako je prenela Hina, on smatra da srpski premijer Aleksandar Vučić "nema razloga da bude nervozan" zbog namere da Zagreb nabavi balističke… »

Dodik: Bez Srpske nemamo šanse za opstanak

Vesti online 08.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska država, te da to što je osporavaju govori koliko je važna. Dodik je naglasio da bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju nikakve šanse… »

"Gospodine Dačiću, vaša izjava je skandalozna"

Vesti online 08.01.2016
Ministar odbrane u tehničkoj Vladi Hrvatske Ante Kotromanović je kroz saopštenje uputio poruke šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću. On je naveo da nijedna njegova izjava nije ratnohuškačka niti skandalozna, a kao takvu je ocenio saopštenje… »

Bosna strepi od novog rata

Vesti online 08.01.2016
U Bosni i Hercegovini prisutan je strah od novog rata, ukazuje bečki dnevnik "Kurir", navodeći da se dosadašnjim stranama u sukobu pridružila još jedna - arapske vehabije. - Šta mislite, kada će početi rat? - bilo je pitanje jednog taksiste na… »