Politika arhiva vesti 08.01.2016

Strah od migranata koje odbije zapadna Evropa

Akter 08.01.2016
Slovenačka opozicija izrazila je danas bojazan ukoliko zemlje zapadne Evrope počnu da vraćaju migrante i najavila da će zatražiti vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi vladi predložila da dovrši postavljanje ograde duž čitave južne granice… »

Vučić seče direktore!

Alo 08.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić kreće u seču direktora javnih preduzeća. Imena će se vrlo brzo znati, a neka od njih će biti i iznenađenje, pošto se ti direktori u javnosti razmeću svojim rezultatima. Međutim, za sada je sigurno da će smeniti… »

Slučaj Žarković "svedočanstvo" neodgovornih

Akter 08.01.2016
Srpska napredna stranka šokirana je zbog skandaloznog slučaja radnika preduzeća "Zastava" Slavoljuba Žarkovića iz Kragujevca, koji je 2004. godine posle 33 godine rada dobio otkaz zbog para rukavica, navodeći da je to svedočanstvo vremena u kome su… »

Pajtić: Koalicija samo sa onima koji neće sarađivati sa Vučićem

Alo 08.01.2016
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će ta stranka na pokrajinske i lokalne izbore i na parlamentarne, ako ih bude, izaći sa onima koji su spremni da potpišu da neće sarađivati s premijerom Aleksandrom Vučićem… »

Pajtiću, još nisi objasnio otkud Vučić u Dubaiju

Alo 08.01.2016
Srpska napredna stranka pitala je lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića zašto nije ni danas objasnio, iako je imao više medijskih nastupa, kako je to premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić boravio ovih dana u Dubaiju. "Takođe, koristimo… »

Princ Aleksandar čestitao krsnu slavu građanima RS

Akter 08.01.2016
Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je danas predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i svim građanima RS sutrašnji praznik i krsnu slavu Sveti Stefan. „Želim vam svima da u zdravlju, miru i vedrini provedete ovaj veliki praznik, okruženi… »

Beograd osudio izjave Kotromanovića kao ratnohuškačke »

Studio B 08.01.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo je danas kao skandaloznu i ratnohuškačku izjavu odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića. "U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i ceo region, zalažu za mir… »

Priština: Priprema se teren da Tači ne bude predsednik Kosova

Blic 08.01.2016
Međunarodni zvaničnici na Kosovu nisu se još izjasnili da li će podržati izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova, dok se istovremeno u opoziciji i među pojedinim poslanicima vladajućeg Demokratskog saveza Kosova radi na scenariju da se… »

DSS: RS jedno od najvećih postignuća Srba

B92 08.01.2016
Beograd -- Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić ocenila je da je stvaranje Republike Srpske (RS) najveće postignuće srpskog naroda posle Prvog svetskog rata. Rašković Ivić je u saopštenju povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, istakla da je… »

POLEMIKE Miroslav Parović: Neutralnost je pravac Srbije

Večernje novosti 08.01.2016
Svedoci smo da Evropa ponovo dobija hladnoratovske obrise, te da od Baltika na severu, pa do Turske na jugu praktično samo Srbija ima otvorenu saradnju i sa Istokom i sa Zapadom. Kada je krajem 2007. dr Vojislav Koštunica praktično na mala vrata kroz… »