Arhiva » Vesti » RTS 08.01.2016

Ukinuta vanredna situacija u Knjaževcu, još 80 kuća bez struje

U Knjaževcu je ukinuta vanredna situacija uvedena zbog ledene kiše koja je preksinoć prekinula snabdevanje strujom u velikom broju domaćinstava na seoskom području. Još 80 domaćinstava je bez električne energije, a 250 nema jednu fazu.

RTS petak, 8. januar 2016.
RTS: Ukinuta vanredna situacija u Knjaževcu, još 80 kuća bez struje

Lepo vreme je omogućilo da tokom celog dana elektromonteri iz cele Srbije otklanjaju kvarove.

U "Elektroprivredi Srbije" očekuju da će svaki kvar biti otklonjen u narednih nekoliko sati, pa će i ovi građani ponovo biti snabdeveni, rečeno je Tanjugu .

Jutros je, poređenja radi, oko 1.000 kupaca iz tog kraja bilo bez struje.

"Očekujemo da će u narednih nekoliko sati sve biti rešeno. Na tome radi više od 30 ekipa i oko 100 montera", rečeno je Tanjugu u EPS-u.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže za RTS da očekuje da svakog trenutka svi dobiju struju i napomenuo je da su spremni i agregati.

Takođe, dodaje Đokić, rešena je situacija sa vodosnabdevanjem, jer je struja stigla u ona mesta gde od nje zavisi vodosnabdevanje.

U borbi sa posledicama ledene kiše, vetra i snežnih padavina na području Knjaževca, već drugi dan, monterske ekipe iz Knjaževca pojačane su kolegama iz Zaječara, Bora i okolnih gradova.

EPS je ranije danas saopštio da njihove ekipe danonoćno popravljaju kvarove na distributivnoj mreži na vrlo nepristupačnim, planinskim terenima i čine sve kako bi manje od 1.000 kupaca, odnosno oko 0,003 odsto od ukupnog broja kupaca u Srbiji, što pre dobilo električnu energiju.

U drugim područjima Srbije snabdevanje građana i privrede električnom energijom je stabilno, a dežurne ekipe u najkraćem roku otklanjaju sve eventualne probleme u distributivnom sistemu.

Funkcionisanje proizvodnih i distributivnih kapaciteta tokom Božića obezbeđivalo je više od trećine zaposlenih u EPS-u, a na 24-časovnom dežurstvu je bilo više od 9.000 radnika EPS-a.

Spremnost proizvodnih i distributivnih kapaciteta EPS-a potvrđena je i tokom hladnog talasa, snežnog nevremena i olujnog vetra, a zaposleni su uložili rad i trud kako bi snabdevanje električnom energijom bilo neometano, navedeno je.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.