Arhiva » Vesti » RTV 08.01.2016

Dobra prohodnost puteva, opasnost od odrona

BEOGRAD - Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura doprineće dobroj prohodnosti putevima, međutim, naglo otapanje snega pored mokrih kolovoza donosi veliku opasnost od odrona, upozorava danas Auto moto savez Srbije.

RTV petak, 8. januar 2016.  |  Tanjug
RTV: Dobra prohodnost puteva, opasnost od odrona

Iz AMSS-a navode da je vidljivost dobra, kao i da je upotreba zimske opreme obavezna na svim putevima.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Subotice, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice.

I na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka.

U saopštenju je istaknuto i da je isto stanje na putevima trećeg prioriteta na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Kada je reč o graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

U saopštenju se podseća da je za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren GP Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila, a da je radno vreme tog prelaza od sedam do 19 časova.

Prema podacima Uprave saobraćajne Policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 50 saobraćajnih nezgoda, a tom prilikom povređeno je 18 osoba.

Istovremeno, u Beogradu, zabeležene su 14 saobraćajne nezgode, u kojima su dve osobe povređene.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.