Svet arhiva vesti 08.01.2016

Orban: Podići barijere na severu Grčke

Vesti online 08.01.2016
Evropska unija treba da postavi barijeru na severnoj granici Grčke, zato što sporazum sa Turskom neće biti dovoljan da zaustavi dolazak stotina hiljada migranata, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. Orban je rekao da se Nemačka, koja je… »

Uhpašen meksički narkobos El Čapo

Dnevnik 08.01.2016
MEKSIKO SITI: Meksičke vlasti uhvatile su narkobosa Hoakina El Čapa Gusmana, sest mesesci nakon što je pobegao iz zatvora, izjavio je predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto. "Misija je okončana, uhapsili smo ga. Želim da obavestim Meksikance da je… »

Hitlerova "Mein Kampf" ponovo u knjižarama

Akter 08.01.2016
Prvi put od Drugog svetskog rata, knjiga Adolfa Hitlera "Mein Kampf" (Moja borba) ponovo se od danas našla na policama nemačkih knjižara. Nemačka južna pokrajina Bavarska, u čijem su vlasništu od 1945. bila autorska prava nad Hitlerovim političkim… »

Stan u Briselu bio "fabrika bombi" i sklonište terorista koji su izveli masakr u Parizu!

Večernje novosti 08.01.2016
Belgijski tužioci saopštili su danas da su izvršili pretres jednog stana u Briselu, za koji veruju da je služio kao "fabrika bombi" korišćenih tokom terorističkih napada u Parizu 13. novembra. BRISEL - Belgijski tužioci saopštili su danas da su… »

Izbeglice nasilnici nad ženama uzdrmale Nemačku, ali i celu EU

RTV 08.01.2016
BRISEL, BERLIN - Izbeglička kriza u Evropskoj uniji je dodatno zaoštrena pošto je, na opšte zaprepašćenje i gnev, danas nemačka policija potvrdila da je među počiniocima pljački i seksualnog nasilja nad devojkama i ženama na proslavi Nove… »

Gadafi upozorio Blera na džihadiste

Akter 08.01.2016
Moamer Gadafi je 25. februara 2011. godine, kada su u Libiji već izbili neredi, objašnjavao Toniju Bleru da pokušava da zaštiti zemlju od boraca Al Kaide. Ubijeni libijski lider Moamer Gadafi upozorio je pre četiri godine bivšeg britanskog… »

Džihadista javno pogubio svoju majku u Raki (FOTO)

Mondo 08.01.2016
Jedan pripadnik “Islamske države” javno je pogubio sopstvenu majku u sirijskom gradu Raki, zato što ga je podsticala da napusti tu terorističku organizaciju, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. Foto: screenshot/YouTUbe … »

U Atini sukobi demonstranata i policije

Slobodna Evropa 08.01.2016
Atini su danas izbili sukobi između policije i učesnika demonstracija koji se protive reformama sistema socijalnog osiguranja. Za sada nema izveštaja o povrijeđenima. Isped grčkog parlamenta okupilo se oko 2.000 ljudi, koji su probili kordon i… »

Iz Jemena granatirana Saudijska Arabija, stradala tri civila

Blic 08.01.2016
Tri civila, među kojima jedno dete, ubijeni su na jugu Saudijske Arabije u granatiranju iz pravca Jemena, saopštila je danas državna novinska agencija Saudijske Arabije SPA. Artiljerijski napad dogodio se sinoć, a meta je bila provincija Džazan, kod… »

Oprez u vožnji zbog leda i poledice

RTS 08.01.2016
Jak mraz i jutarnje niske temperature svaku vlažnu deonicu puta pretvaraju u led, ili izraženu poledicu i pored intenzivnih intervencija putara i posipanja kritičnih deonica. Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima. Magla, mokar kolovoz i… »