Svet arhiva vesti 08.01.2016

Orban: Podići barijere na severu Grčke

Vesti online 08.01.2016
Evropska unija treba da postavi barijeru na severnoj granici Grčke, zato što sporazum sa Turskom neće biti dovoljan da zaustavi dolazak stotina hiljada migranata, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. Orban je rekao da se Nemačka, koja je… »

(Video) Ekskluzivni Snimak: Pogledajte kako su priveli El Čapa!

Kurir 08.01.2016
Meksička policija uhapsila je narkobosa Hoakina El Čapa Gusmana. Potraga za njim je trajala od sredine prošle godine kada je pobegao iz meksičkog zatvora. Strani mediji objavili su snimak na kome se vidi kako bezbednosne snage privode vođu najjačeg… »

Jevreji Protiv Reizdanja Hitlerove Knjige: Najbolje je da ostane na đubrištu istorije

Kurir 08.01.2016
Nemački Istorijski institut objavio je dopunjeno i kritičko prvo izdanje Hitlerove knjige nakon isteka autorskih prava koja od 1945. godine poseduje savezna država Bavarska. Prema pravnoj regulativi EU autorska prava postaju javno dobro 70 godina nakon… »

Našli pojaseve za nošenje eksploziva i otisak Abdeslama

Novi magazin 08.01.2016
Belgijski tužioci saopštili su da su u pretresu jednog stana našli ručno napravljene pojaseve koji se mogu koristiti za nošenje eksploziva i otisak Salaha Abdeslama osumuničenog za napade u Parizu koji je u bekstvu. U saopštenju se navodi i da je… »

Među napadačima iz Kelna i državljanin Srbije

B92 08.01.2016
Berlin -- U napadima na žene u Kelnu u novogodišnjoj noći učestvovali su i tražioci azila, uglavnom sa Bliskog istoka, a identifikovan je i jedan iz Srbije. Portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Tobijas Plate rekao je na konferenciji… »

Objavljeni Tajni Razgovori: Proročka poruka Gadafija Bleru pred početak bombardovanja Libije!

Kurir 08.01.2016
LONDON - Ubijeni libijski lider Moamer Gadafi upozorio je pre četiri godine bivšeg britanskog premijera Tonija Blera na pretnju od islamističkog ekstremizma za Evropu, pokazali su telefonski razgovori dvojice političara, koje je objavio Komitet za… »

MONSTRUOZNO Džihadista pogubio sopstvenu majku

Večernje novosti 08.01.2016
Јedan pripadnik Islamske države javno je pogubio sopstvenu majku u sirijskom gradu Raki, zato što ga je podsticala da napusti tu terorističku organizaciju. RAKA - Jedan pripadnik Islamske države javno je pogubio sopstvenu majku u sirijskom gradu… »

Nemiri U Atini: Sukobi demonstranata i policije zbog novih reformi

Blic 08.01.2016
Demonstranti, koji su danas u Atini protestovali zbog reformi sistema socijalnog osiguranja, sukobili su se sa policijom. Promene u sistemu socijalnog osiguranja deo su obaveza Grčke preuzetih poslednjim paketom međunarodne finansijske pomoći. Novim… »

Jemenski Huti granatirali Saudijsku Arabiju

Gde investirati 08.01.2016
Tri civila, među kojima jedno dete, ubijena su na jugu Saudijske Arabije u granatiranju iz pravca Jemena, saopštila je državna novinska agencija Saudijske Arabije SPA. Granatiranje se dogodilo sinoć, a meta napada bila je provincija Džazan, kod… »

Oprez u vožnji zbog leda i poledice

RTS 08.01.2016
Jak mraz i jutarnje niske temperature svaku vlažnu deonicu puta pretvaraju u led, ili izraženu poledicu i pored intenzivnih intervencija putara i posipanja kritičnih deonica. Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima. Magla, mokar kolovoz i… »