Vojvodina arhiva vesti 08.01.2016

Ruma, mladić propao kroz zaleđeno jezero

RTS 08.01.2016
Mladić od 23 godine, oko 15 časova propao je kroz zaleđeno jezero Borkovac u Rumi. Preživeo je pravim čudom, kažu lekari, jer je bio oko 15 metara udaljen od obale, na mestu gde je jezero duboko tri metra. Niko od prisutnih nije mogao da mu… »

Potrebni volonteri za Svetsko prvenstvo u hokeju

Moj Novi Sad 08.01.2016
Savez hokeja na ledu Srbije otvorio je poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu Divizije II, Grupe B za igrače mlađe od 20 godina, koje će se održati u Novom Sadu od 17. do 23. januara. Rok za prijavu je 12. januar. Poziv je upućen… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 14 devojčica i 17 dečaka!

Moj Novi Sad 08.01.2016
U novosadskom porodilištu od srede u sedam sati jutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Ljubica Aleksić, Renata Nikolić, Anja Kišfalubac, Milica Bužančić, Nataša Nenadov, Miljana Kalem, Aleksandra Bulatović, Marina Marković… »

Večeras moguć poremećaj grejanja: Toplana se isključuje sa TE - TO

Moj Novi Sad 08.01.2016
Večeras, petak 8. januar, od 22 časa, zbog očekivanog povećanja spoljne temperature, Novosadska toplana će pristupiti isključenju sistema daljinskog grejanja Novosadske toplane sa „TE - TO Novi Sad“. Zbog toga može doći do poremećaja grejanja… »

Prikupljanja pomoći za životinje u Subotici

Moj Novi Sad 08.01.2016
Nevladine organizacije organizovaće sutra prikupljanje pomoći za napuštene životinje u Subotici, saopštio je danas Centar građanskih vrednosti iz tog grada. Najpotrebniji su kartonske kutije, najlon, stiropor, stara ćebad, peškiri, krpe i hrana, a… »

LSV: Sramotna odluka o ukidanju predmeta rumunski jezik u Jankovom Mostu

Blic 08.01.2016
Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenio je danas da je odluka o ukidanju fakultativnog učenja rumunskog jezika u školi u Jankovom Mostu, primer poništavanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je zabranjeno Ustavom Srbije… »

Promocija stipendija "Za žene u nauci" u utorak na PMF

NoviSad.com 08.01.2016
Novi Sad - Promocija programa nacionalnih stipendija "Za žene u nauci" biće održana u utorak, 12. januara, od 12.30 sati, u amiteatru "Mihajlo Pupin" na Prirodno-matematičkom fakultetu. Dobitnice nagrade "Za žene u nauci", u sredini dr Jelena… »

Devojčici zbog petarde ugrožen vid

NoviSad.com 08.01.2016
Novi Sad - Devojčica D. S. (11) iz Veternika teško je povređena na Badnje veče, kada ju je u desno oko pogodio kamen rikošetiran od petarde koju su bacili nepoznati mladići. Nesreća se dogodila u sredu oko 18 sati u Ulici kralja Petra I u… »

On poštuje ko poštuje, časna pionirska!

Moj Novi Sad 08.01.2016
Pošten, Iskren, Odan, Napredan, Istrajan, Radan! Ovako su opisivali pionire. Ni opis vernika, nije daleko od ovog. Zar ne? Autor: Mladen Oljača… »

Slaven Došlo: Život uvek nađe neki novi način da bude komplikovan

Moj Novi Sad 08.01.2016
Slaven Došlo je danas jedan od najpopularnijih predstavnika mlađe generacije domaćih glumaca. Prethodna godina je za njega bila izuzetno važna. Predstavio je dva uspešna filma, osvojio Sterijinu nagradu i proputovao čitav region. U Novi Sad se… »