Vojvodina arhiva vesti 08.01.2016

ČUDO UŽIVO: Mladić u Rumi propao kroz zaleđeno jezero, pas ga bodrio da preživi

24 Sata 08.01.2016
Dramatičan trenutak u kojem je pas dotrčao do čoveka koji se borio za život, Foto: Screenshot Mladić preživeo propadanje kroz led, pogledajte dramatičan trenutak u kojem se spasao. Niko od prisutnih nije mogao da mu pomogne, a spasao se puzeći po… »

NS: Poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Savez hokeja na ledu Srbije otvori je poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu Divizije II, Grupe B za igrače mlađe od 20 godina, koje će se održati u Novom Sadu od 17. do 23. januara. Rok za prijavu je 12. januar. Poziv… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 14 devojčica i 17 dečaka!

Moj Novi Sad 08.01.2016
U novosadskom porodilištu od srede u sedam sati jutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Ljubica Aleksić, Renata Nikolić, Anja Kišfalubac, Milica Bužančić, Nataša Nenadov, Miljana Kalem, Aleksandra Bulatović, Marina Marković… »

Veći deo Novog Sada večeras možda ostaje bez grejanja

NoviSad.com 08.01.2016
Novi Sad - Poremećaj u grejanju i isporuci tople potrošne vode moguć je večeras od 22 sata na teritoriji celog grada. Razlog za to je isključenje sistema daljinskog grejanja Novosadske toplane sa "TE-TO Novi Sad" usled porasta spoljne temperature. … »

Akcija prikupljanja pomoći za životinje u Subotici

RTV 08.01.2016
SUBOTICA - Nevladine organizacije organizovaće sutra prikupljanje pomoći za napuštene životinje u Subotici, saopštio je danas Centar građanskih vrednosti iz tog grada. Najpotrebniji su kartonske kutije, najlon, stiropor, stara ćebad, peškiri… »

LSV: Sramotna odluka o ukidanju predmeta rumunski jezik u Jankovom Mostu

Blic 08.01.2016
Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenio je danas da je odluka o ukidanju fakultativnog učenja rumunskog jezika u školi u Jankovom Mostu, primer poništavanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je zabranjeno Ustavom Srbije… »

Za žene u nauci

Moj Novi Sad 08.01.2016
Promocija programa nacionalnih stipendija “Za žene u nauci” održava se u utorak, 12. januara, u 12.30 časova u amfiteatru “Mihajlo Pupin”, Prirodno-matematičkog fakulteta. O programu će govoriti: dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u… »

Devojčici zbog petarde ugrožen vid

NoviSad.com 08.01.2016
Novi Sad - Devojčica D. S. (11) iz Veternika teško je povređena na Badnje veče, kada ju je u desno oko pogodio kamen rikošetiran od petarde koju su bacili nepoznati mladići. Nesreća se dogodila u sredu oko 18 sati u Ulici kralja Petra I u… »

On poštuje ko poštuje, časna pionirska!

Moj Novi Sad 08.01.2016
Pošten, Iskren, Odan, Napredan, Istrajan, Radan! Ovako su opisivali pionire. Ni opis vernika, nije daleko od ovog. Zar ne? Autor: Mladen Oljača… »

Slaven Došlo: Život uvek nađe neki novi način da bude komplikovan

Moj Novi Sad 08.01.2016
Slaven Došlo je danas jedan od najpopularnijih predstavnika mlađe generacije domaćih glumaca. Prethodna godina je za njega bila izuzetno važna. Predstavio je dva uspešna filma, osvojio Sterijinu nagradu i proputovao čitav region. U Novi Sad se… »