Balkan arhiva vesti 11.01.2016

Velika Kladuša, uhapšeni sa zastavom ID

RTS 11.01.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su tri osobe, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države. Sipa je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog… »

Grupa izbeglica pokušala beg iz voza u pokretu

Newsweek 11.01.2016
Oko dvadeset izbeglica iskočilo je jutros iz voza koji ih je prevozio ka Slavonskom Brodu, ali su brzom intervencijom policije uhvaćeni i usmereni u tranzitni centar. Oko dvadeset izbeglica iskočilo je jutros iz voza koji ih je prevozio ka Slavonskom… »

Dodik: Nema kompromisa između dva politička bloka u RS

N1 Info 11.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je iluzorno očekivati da se ostvari jedinstvo dva postojeća politička bloka u RS i da više nema mogućnosti za bilo kakve njihove razgovore. "Politički konflikt će se veoma žestoko nastaviti… »

BiH: Uhapšene dvije osobe u akciji "Lutka 2"

Slobodna Evropa 11.01.2016
Iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) je saopćeno da su u akciji pod nazivom "Lutka 2" uhapšene osobe sa inicijalima B.D. i B.Š. zbog sumnje da su ometale rad pravosudja. Oni se sumnjiče da su tokom decembra 2015. godine zastrašivanjem i nudjenjem… »

"Zastavino" oružje u Francusku dopremili Hrvati

Vesti online 11.01.2016
Kalašnjikov kojim je u vreme napada na "Šarli ebdo" počinjen masakr u jevreskoj prodavnici bio je sa područja Jugoslavije, a u francusku prestonicu je najverovatnije stigao iz Hrvatske, objavili su francuski mediji. Zbog prodaje puške pronađene kod… »

Vetar čupao drveće u Banjaluci (FOTO)

Alo 11.01.2016
Jak olujni vetar zahvatio je danas Banjaluku gde je čupao drveće, lomio grane, dizao metalne konstrukcije. Iz Vatrogasne jedinice u Banjaluci potvrdili su Srni da od poslepodneva imaju mnoštvo intervencija na terenu. Više detalja o posledicama… »

Na misi za Josipa Broza Tita stotinak ljudi »

Studio B 11.01.2016
U crkvi Svetog Marka Evanđeliste, u centru Zagreba, sinoć je održana misa za dušu "sluge Božjeg" Josipa Brza Tita, kojoj je prisustvovalo stotinak ljudi. Objava na Fejsbuk stranici o održavanju ovog događaja izazvala je velike polemike na… »

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za ratni zločin

N1 Info 11.01.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv pripadnika 4. bataljona vojne policije Armije BiH Edhema Žilića za nečovečno postupanje nad zarobljenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti u prostorijama sportske hale… »

Petrov: Imena ministara do kraja nedelje

B92 11.01.2016
Zagreb -- Lider Mosta Božo Petrov izjavio je da bi imena budućih ministara hrvatske vlade trebalo da budu poznata najkasnije do kraja sedmice. "Verujem da imena kandidata mogu da budu usaglašena u narednih dan-dva, a najkasnije do kraja sedmice"… »

Makedonija: Još jedan kamion pun izbeglica

Mondo 11.01.2016
Makedonska policija je na benzinskoj pumpi u blizini sela Smovica otkrila kamion sa 20 ilegalnih migranata, objavilo je makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Krijumčareni migranti su otkriveni juče u 14.50… »