Balkan arhiva vesti 11.01.2016

Velika Kladuša, uhapšeni sa zastavom ID

RTS 11.01.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su tri osobe, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države. Sipa je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog… »

HR: Izbeglice iskočile iz voza i pokušale beg

B92 11.01.2016
Slavonski Brod -- Dvadesetak izbeglica iskočilo je jutros iz voza koji ih je prevozio ka Slavonskom Brodu, ali su brzom reakcijom policije uhvaćeni i usmereni u tranzitni centar. Incident se dogodio oko 8,30 sati, potvrdila je za Hinu portparolka… »

Dodik: Odluka o referendumu kada dođe vreme

RTS 11.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su stvoreni svi formalni uslovi za objavljivanje odluke Narodne skupštine o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH u "Službenom glasniku Republike Srpske" i da će ona biti… »

Uhapšen sekretar u ministarstvu bezbednosti BiH

RTV 11.01.2016
SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su danas u Sarajevu dve osobe zbog sumnje da su ometali istragu u slučaju Keljmendi. Iz Sipe je saopšteno da su u akciji pod nazivom "Lutka 2" uhapšene osobe sa inicijalima B.D… »

Oružje "Zastave" za Šarli ebdo stiglo iz Hrvatske?

B92 11.01.2016
Zagreb -- Kalašnjikov kojim je u vreme napada na „Šarli ebdo“ počinjen masakr u jevrejskoj prodavnici bio je s područja bivše Jugoslavije, objavili su francuski mediji. Zbog prodaje puške pronađene kod Amedija Kulibalija koji je izvršio… »

Vetar divljao u Banjaluci, obarao drveće

Mondo 11.01.2016
Nevreme pogodilo Banjaluku. Vetar rušio drveće, uništen sportski balon u naselju Šargovac. Foto: FK BUDUĆNOST U Banjaluci je u poslepodnevnim časovima duvao olujni vjetar koji je nosio sve pred sobom. U banjalučkom naselju Rosulje vetar je… »

Na misi za Josipa Broza Tita stotinak ljudi »

Studio B 11.01.2016
U crkvi Svetog Marka Evanđeliste, u centru Zagreba, sinoć je održana misa za dušu "sluge Božjeg" Josipa Brza Tita, kojoj je prisustvovalo stotinak ljudi. Objava na Fejsbuk stranici o održavanju ovog događaja izazvala je velike polemike na… »

Nova optužnica za logor "Musala"

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu protiv pripadnika 4. bataljona vojne policije Armije BiH Edhema Žilića za nečovečno postupanje nad zarobljenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti u prostorijama sportske… »

Petrov: Imena novih hrvatskih ministara za dva do tri dana

N1 Info 11.01.2016
Lider Mosta Božo Petrov veruje da će u naredna dva do tri dana biti poznata imena budućih ministara hrvatske vlade. Petrov je, posle razgovora sa predsednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislavom Karamarkom, rekao da će od danas i kandidati… »

MKD: Na pumpi otkriven kamion pun izbeglica

B92 11.01.2016
Skoplje -- Kamion sa 20 izbeglica otkriven je na benzijskoj pumpi u Makedoniji u blizini sela Smovica, saopštila je makedonska policija. Krijumčareni migranti su otkriveni juče u 14.50 u vozili TMV MAN sa skopskim registarskim tablicama prilikom… »