Unapredjenje vojnotehničke saradnje s Rusijom

Beta 11.01.2016

<img src="http://static.beta.rs/thumbs/Beta-v6lxml7glz.350x197_rss.jpg" height="197" width="350" />

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Arturovičem Bojcovim o unapređenju vojnotehničke saradnje, a u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i konkretizaciji zajedničkih projekata u oblasti odbrambene industrije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane nakon tog razgovora, kom su prisustvovali i predstavnici ruske delegacije koji učestvuju u radu Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju Srbije sa Rusije, nastavljen je radni sastanak te komisije.

Na sastanku Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju razgovarano je o opremanju Vojske Srbije naoružanjem i vojnom opremom ruske proizvodnje, unapređenju kapaciteta za održavanje vazduhoplovnih platformi i sistema PVO ruskog porekla u Srbiji, kao i o unapređenju saradnje preduzeća odbrambene industrije dve zemlje. 

Takođe, planom posete predviđeno je da predstavnici ruske delegacije narednog dana obiđu naučno-istraživačke i remontne ustanove Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i deo preduzeća Odbrambene industrije Srbije.

(Beta, 01.11.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »