Društvo arhiva vesti 11.01.2016

"Novinari ne kleče" po treći put širom Srbije FOTO

B92 11.01.2016
Beograd -- Protest "Novinari ne kleče/Predsedniče vlade, ko je ministar odbrane?" održan je ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu i u još nekoliko gradova Srbije. Medijski profesionalci su se, po treći put, okupili sa zahtevom za smenu ministra… »

I SUTRA TOPLO: Pre podne s kišom, po podne razvedravanje

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - U severnim i centralnim delovima Srbije sutra ujutro se očekuje oblačno s kišom, zatim razvedravanje i pretežno sunčano, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Na jugoistoku veći deo dana biće oblačno, mestimično s kišom, u… »

U Preševu preminulo dete iz Sirije

Politika 11.01.2016
PREŠEVO – U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima, potvrđeno je Tanjugu u Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije. Dečak je sahranjen u Preševu po svim islamskim kanonima, a izvesno je da je… »

NUNS podnosi prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je danas da će NUNS podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti… »

Vulin: Danas počinje isplata za vojne penzionere

Blic 11.01.2016
Isplata za sve vojne penzionere počinje danas, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, navodeći da je za to izdvojeno više od 5,5 milijardi dinara. Prema njegovim rečima, danas počinje isplata onim… »

Radić: Priče o naoružavanju Vojske Srbije samo obmanjivanje javnosti

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije (VS) sa postojećim budžetskim izdvajanjima i da takve izjave služe samo za obmanjivanje javnosti u Srbiji. "Nije… »

Skaj Mjuzik Odgovara RTS-U: Nismo odgovorni za reklamu SNS-a koja se pojavila na displeju u Areni

Kurir 11.01.2016
Tokom utakmice Evropskog prvenstva u vatrpolu na displeju u Areni pojavila se sporna reklama SNS-a, a RTS tvrdi da je za to odgovoran "Skaj mjuzik". Tim povodom se oglasila i pomenuta firma. U saopštenju oni su opovrgli tvrdnje Radio televizije Srbije da… »

Nosili Deci Paketiće: Studenti iz Srbije čekali dva sata da uđu na Kosovo

Kurir 11.01.2016
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska carina zaustavila je jutros na prelazu Jarinje autobus sa srpskim studentima iz centralne Srbije koji donose novogodišnje poklon paketiće srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i zadržala ih oko dva sata, rekao je član… »

EU nezadovoljna naporima Turske na planu migracija

EurActiv 11.01.2016
Priliv izbeglica i migranata u Evropsku uniju preko Turske i dalje je "suviše veliki", iako su Brisel i Ankara pre oko mesec i po dana potpisali sporazum koji treba da uspori njihov priliv, ocenio je 11. januara potpredsednik Evropske komisije Frans… »

Deci kosovskomitrovačke bolnice pokloni iz R. Srpske

RTV 11.01.2016
KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov iz Banjaluke uručio je danas božićne i novogodišnje paketiće deci koja se leče na Dečjem odeljenju Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i obećao da će… »