Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Protest "Novinari ne kleče" u više gradova

RTV 11.01.2016
NOVI SAD, BEOGRAD, ŠABAC, KRAGUJEVAC, KIKINDA - U Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i još nekoliko gradova Srbije večeras je održan protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane", sa kog je zatražena smena ministra odbrane… »

Prolećni uslovi za vožnju u celoj Srbiji

Blic 11.01.2016
Iako smo kalendarski u sred zime, i na to nas podsećaju jutarnje temperature, vozače danas ipak očekuju prolećni uslovi za vožnju, kaže se u saopštenju Auto Moto Saveza Srbije uz napomenu da je oprez neophodan. Ujutro ponegde po kotlinama i u… »

U Preševu preminulo dete iz Sirije

Akter 11.01.2016
U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom, potvrđeno je RTS-u u Prihvatnom centru u Preševu, a preminuo je jutros oko četiri sata… »

Obradović: NUNS podnosi prijavu protiv ministra Stefanovića

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je da će NUNS danas podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti… »

"Recite hvala, počela isplata vojnim penzionerima"

B92 11.01.2016
Beograd -- Isplata za sve vojne penzionere počinje danas, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Vulin je istakao da je za to izdvojeno više od 5,5 milijardi dinara. Prema njegovim rečima, danas… »

"Priče o naoružavanju VS obmanjivanje javnosti"

B92 11.01.2016
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije postojećim budžetskim izdvajanjima. "Nije moguće ostvariti ta obećanja i očigledno da je reč o praznim pričama i svesnoj… »

RTS: Firma Sky music kontroliše video displej u Areni

Novi magazin 11.01.2016
Radiotelevizija Srbije saopštila je danas, povodom sporne fotografije sa navodnom reklamom SNS, da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Kombank Arene tokom prvenstva u vaterpolu ima isključivo firma "Sky Music". RTS je, reagujući na izjavu… »

Nosili Deci Paketiće: Studenti iz Srbije čekali dva sata da uđu na Kosovo

Kurir 11.01.2016
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska carina zaustavila je jutros na prelazu Jarinje autobus sa srpskim studentima iz centralne Srbije koji donose novogodišnje poklon paketiće srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i zadržala ih oko dva sata, rekao je član… »

EU ljuta: Turci, džabe vam dadosmo onolike milijarde

Vesti online 11.01.2016
Broj izbeglica koje prelaze Egejsko more iz Turske kako bi ušli u Grcku, odnosno Evropsku uniju, i dalje je prevelik, uprkos sporazumu iz novembra između zvaničnog Brisela i Ankare da se taj priliv ograniči, izjavio je potpredsednik Evropske komisije… »

Pomoć deci na Kosovu stigla iz Republike Srpske

Akter 11.01.2016
Predsednik Odbora za pomoć Srbima sa KiM iz Republike Srpske, Milorad Arlov, podelio je danas božićne i novogodišnje paketiće deci na odeljenjima pedijatrije i hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Oko 1.100 novogodišnjih paketića, koji će do… »