Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Protesti širom Srbije: Novinari ne odustaju od smene Gašića

Slobodna Evropa 11.01.2016
Protest "Novinari ne kleče/Predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" održan je ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu i u još nekoliko gradova Srbije. Po treći put su se novinari u Beogradu okupili sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava… »

Vremenska prognoza - 12. januar

RTS 11.01.2016
U severnim i centralnim delovima ujutro oblačno s kišom, zatim razvedravanje i pretežno sunčano. Na jugoistoku veći deo dana oblačno, mestimično s kišom, u visokim planinama sa snegom uz jek vetar. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 9 do… »

Dvogodišnjak iz Sirije preminuo u Preševu

B92 11.01.2016
Preševo -- Dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom preminulo jutros oko četiri sata u Preševu, javlja RTS. Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom. Zbog srčanih problema, ukazana mu je medicinska… »

NUNS podnosi prijavu protiv ministra policije

Slobodna Evropa 11.01.2016
NUNS će podneti prijavu protiv ministra policije Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo da li je njihov predsednik Vukašin Obradović prisluškivan i praćen, saopšteno je na pres konferenciji nakon sastanka Izvršnog odbora Udruženja. Povod je… »

Vulin: Zakon neće umanjiti već povećati davanja porodiljama

Novi magazin 11.01.2016
Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom neće umanjiti davanja porodiljama, već će ih povećati, eliminisaće zloupotrebe i po prvi put uvesti dve kategorije žena koje nikad do sad nisu imale prava na naknadu, izjavio je danas ministar za… »

Radić: Priče o naoružavanju Vojske Srbije samo obmanjivanje javnosti

Beta 11.01.2016
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije (VS) sa postojećim budžetskim izdvajanjima i da takve izjave služe samo za obmanjivanje javnosti u Srbiji. "Nije moguće… »

RTS: Firma Sky music kontroliše video displej u Areni

Novi magazin 11.01.2016
Radiotelevizija Srbije saopštila je danas, povodom sporne fotografije sa navodnom reklamom SNS, da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Kombank Arene tokom prvenstva u vaterpolu ima isključivo firma "Sky Music". RTS je, reagujući na izjavu… »

Studenti iz Srbije imali problem da unesu PAKETIĆE za decu na Kosovo

Blic 11.01.2016
Grupi od 32 studenata svih univerziteta u Srbiji kosovski carinici nisu dozvolili prolaz na graničnom prelazu Jarinje. Studenti su na Kosovo i Metohiju krenuli kako bi uručili novogodišnje paketiće koje su prikupili na fakultetima u okviru humanitarne… »

EU ljuta: Turci, džabe vam dadosmo onolike milijarde

Vesti online 11.01.2016
Broj izbeglica koje prelaze Egejsko more iz Turske kako bi ušli u Grcku, odnosno Evropsku uniju, i dalje je prevelik, uprkos sporazumu iz novembra između zvaničnog Brisela i Ankare da se taj priliv ograniči, izjavio je potpredsednik Evropske komisije… »

Pomoć deci na Kosovu stigla iz Republike Srpske

Akter 11.01.2016
Predsednik Odbora za pomoć Srbima sa KiM iz Republike Srpske, Milorad Arlov, podelio je danas božićne i novogodišnje paketiće deci na odeljenjima pedijatrije i hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Oko 1.100 novogodišnjih paketića, koji će do… »