Izvor: Akter/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Protest novinara ispred Vlade Srbije

Akter 11.01.2016
U Beogradu se večeras ispred Vlade Srbije okupilo oko 300 ljudi na protestu "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" i zatražilo smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki B92. Na ulaz u… »

U Preševu preminulo dete iz Sirije

Akter 11.01.2016
U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom, potvrđeno je RTS-u u Prihvatnom centru u Preševu, a preminuo je jutros oko četiri sata… »

Danas počinje isplata za vojne penzionere

Akter 11.01.2016
Isplata za sve vojne penzionere počinje danas, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, navodeći da je za to izdvojeno više od 5,5 milijardi dinara. Prema njegovim rečima, danas počinje isplata onim… »

Priče o naoružavanju samo obmanjivanje javnosti

Akter 11.01.2016
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije (VS) sa postojećim budžetskim izdvajanjima i da takve izjave služe samo za obmanjivanje javnosti u Srbiji. "Nije moguće… »

Studenti zadržani dva sata na Jarinju

Akter 11.01.2016
Kosovska carina zaustavila je jutros na prelazu Jarinje autobus sa srpskim studentima iz centralne Srbije koji donose novogodišnje poklon paketiće srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i zadržala ih oko dva sata, rekao je Tanjugu čaln Studentskog… »

Pomoć deci na Kosovu stigla iz Republike Srpske

Akter 11.01.2016
Predsednik Odbora za pomoć Srbima sa KiM iz Republike Srpske, Milorad Arlov, podelio je danas božićne i novogodišnje paketiće deci na odeljenjima pedijatrije i hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Oko 1.100 novogodišnjih paketića, koji će do… »

Konačni rezultati izbora za članove VSS

Akter 11.01.2016
Visoki savet sudstva objavio je na svom sajtu konačne rezultate sudijskih izbora na kojima je izabrano šest novih članova tog tela. To su sudija Privrednog apelacionog suda Branislava Gorica, sudija Višeg suda u Beogradu Ivan Jovičić, sudija… »

Stiven Sigal državljanin Srbije

Akter 11.01.2016
Američki glumac i muzičar Stiven Sigal dobio je državljanstvo Srbije. "Prima se u državljanstvo Republike Srbije Seagal (Saul) Steven Frederic, rođen 10. aprila 1952. godine u Saveznoj državi Mičigen (Lansing, Ingham), državljanin Sjedinjenih… »

Proslava pravoslavne Nove godine na Trgu bajki

Akter 11.01.2016
Proslava pravoslavne Nove godine u Beogradu bice organizovana u sredu, 13. januara, na Trgu bajki, a celodnevni program bice posvecen mališanima. Kako je najavila Gradska uprava, u kućici ispred Ustanove kulture "Vuk Karadžić" u podne biće održana… »

Nema više žalbi na veronauku

Akter 11.01.2016
Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da se roditelji više ne žale na veronauku, već na druge predmete u osnovnim školama. Verbić je rekao da se roditelji ne žale sistemski na veronauku, ali da postoji neslaganje između zvanične… »