Izvor: Akter/Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Paralelno uz papirnu - elektronska prijava poreza

Akter 11.01.2016
Poreski obveznici će od danas moći elektronski da podnose još šest novih prijava, a puna primena elektronskog sistema za poreske prijave počeće 1. marta ove godine, najavljeno je iz Poreske uprave Ministarstva finansija. Direktorka Poreske uprave… »

Ukrajina može bez ruskog gasa

Akter 11.01.2016
Ukrajina može bez ruskog gasa, izjavio je danas ukrajinski predsednik Petro Porošenko. "Rusija nam je objavila trgovinski rat, ali mi možemo bez ruskog gasa. Naši prerađivači se mogu okrenuti novim tržištima", izjavio je Porošenko, a prenosi… »

Protest akcionara BIP-a

Akter 11.01.2016
Bivši radnici i akcionari Beogradske industrije piva (BIP) protestvovali su danas sa zahtevom da Vlada Srbije okonča stečajni postupak tog preduzeća, a Ministarstvo privrede odgovara da je BIP godinama poslovao sa ogromnim gubicima i da sva pitanja u… »

Srbija odlična destinacija za kineske investicije

Akter 11.01.2016
U poslednje tri ipo godine Srbija je stvorila povoljan poslovni ambijent kako bi ostvarila najbolje moguće uslove za priliv novih investicija, istakao je Tomislav Nikolić. Srbija je odlična destinacija za kineske investicije, a kineske kompanije znaju… »

Rudari JP PEU najavljuju štrajk

Akter 11.01.2016
Glavni odbor Sindikata radnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU), danas je doneo odluku o stupanju u štrajk, ukoliko do 25.januara Elektroprivreda Srbije (EPS) ne počne da preuzima ugalj rudnika ovog preduzća, kako je… »

U februaru Investicioni samit Zapadnog Balkana

Akter 11.01.2016
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da će organizovati Investicioni samit Zapadnog Balkana 22. februara u svom sedištu u Londonu. Skupu će, kako se navodi u saopštenju EBRD-a dostavljenom Tanjugu, prisustvovati svi premijeri… »

Za obnovu bolnice i domova zdravlja 17 miliona

Akter 11.01.2016
Ministarstvo zdravlja odobrilo je blizu 17 miliona dinara za obnovu opštih bolnica i domova zdravlja u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu. Reč je o projektu obnove bolnica i Domova zdravlja u Srbiji koje realizuje Ministarstvo zdravlja. Direktor Opšte… »

Srbija na Sajmu turizma u Utrehtu

Akter 11.01.2016
Turistička organizacija Srbije će od sutra do 17. januara predstaviti turističku ponudu zemlje na sajmu turizma Vakantiebeurs, koji se održava u Utrehtu, u Holandiji. Za potrebe predstavljanja turizma Srbije, TOS je zakupila i opremila izložbeni… »

Sajam turizma i vina od 18. do 21. februara

Akter 11.01.2016
U Beogradu će od 18. do 21. februara biti održan 38. Međunarodni sajam turizma. Zemlja partner biće Republika Slovenija, a očekuje se da će na sajmu 2016. godine biti još više posetilaca nego 2015. godine, i upućen je poziv predstavnicima 75… »