Izvor: Akter/Politika arhiva vesti 11.01.2016

Stefanović: Spreman sam da snosim posledice

Akter 11.01.2016
Protiv Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović 30. decembra 2015. godine podneta je krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog navodne "zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem" Ministar… »

Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Akter 11.01.2016
Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, raspiše… »

Skrnavljenje crkve dokaz da Kosovo nije za Unesko

Akter 11.01.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, u prisustvu kosovske policije u vreme Božića, još jedan žalostan dokaz da je Srbija bila u pravu kada se… »

Gašić sa ruskom delegacijom o saradnji

Akter 11.01.2016
Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovom o unapređenju vojnotehničke saradnje u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i konkretizaciji… »

Rasformirana Civilna zaštita na Kosovu

Akter 11.01.2016
Vlada Kosova saopštila je danas da je u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine od 26. marta, rasformirana Civilna zaštita. "Bivši pripadnici ove strukture, njih 483 su integrisani u institucije Kosova, shodno Zakonu o civilnoj službi. Danas je… »

U toku pripreme za novu rundu dijaloga

Akter 11.01.2016
U Briselu je danas potvrđeno da će se krajem januara održati sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, na visokom nivou, čije su pripreme u toku. "Nova runda dijalog održaće se krajem januara. Pripreme su u toku", izjavila je večeras Tanjugu… »

Odluka o referendumu kada dođe vreme

Akter 11.01.2016
Milorad Dodik je rekao da je važno što je referendum u Republici Srpskoj podržala Ruska Federacija, ali da to treba objasniti i na nekim drugim mestima. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su stvoreni svi formalni uslovi za… »

Moja obaveza bila da ministru prenesem informaciju

Akter 11.01.2016
Nemanja Pantić iz Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a obelodanio je večeras da je lično ministru Nebojši Stefanoviću preneo informaciju da će predstavnik jednog novinarskog udruženja izaći i javno saopštiti da je jedna novinarka bila… »

Srbija neće nikome biti laka meta

Akter 11.01.2016
Premijer Aleksandar Vučic kaže da bi već nakon 15. januara moglo doći do nekog dogovora o izvozu određene količine Fijatovih vozila u Kazahstan. On je na pres konferenciji koju je držao zajedno sa zamenikom premijera Ruske Federacije Dmitrijem… »

Rajner: Skupština 20, a vlada možda 22. januara

Akter 11.01.2016
Hrvatska bi mogla dobiti vladu 22. januara, najavio je predsednik parlamenta Željko Rajner, navodeći da će prva sednica Sabora biti održana dva dana ranije, 20. januara. "Na sednici će biti usaglašavanje saborskih odbora, vlada će isto biti tema… »