Izvor: B92 arhiva vesti 11.01.2016

Švedska: Policija prikrivala seksualne napade

B92 11.01.2016
Stokholm -- Švedska policija potvrdila je navode medija da je na muzičkom festivalu održanom prošlog leta u Stokholmu bilo više seksualnih napada. Policija nije pominjala te incidente iz avgusta, sa festivala "We are Sthlm", sve dok list "Dagens… »

Matić i Bane vas zovu: Dođite u Arenu na futsal

B92 11.01.2016
Bane Ivanović i Nemanja Matić dali su veliku podršku prvenstvu Evrope u futsalu (UEFA Futsal Euro), koje će se održati u Beogradu (2-13. februara). Naši proslavljeni fudbaleri u video poruci obratili su se navijačima i pozvali ih da podrže našu… »

Oružje "Zastave" za Šarli ebdo stiglo iz Hrvatske?

B92 11.01.2016
Zagreb -- Kalašnjikov kojim je u vreme napada na „Šarli ebdo“ počinjen masakr u jevrejskoj prodavnici bio je s područja bivše Jugoslavije, objavili su francuski mediji. Zbog prodaje puške pronađene kod Amedija Kulibalija koji je izvršio… »

Grujić: Uveren sam da ću odmah igrati kod Klopa

B92 11.01.2016
Novi fudbaler Liverpula Marko Grujuć rekao je da je on insistirao da ostane na pozajmici u Crvenoj zvezdi do kraja sezone. Grujić je istakao da iz beogradskog kluba želi da ode kao šampion Srbije. Jesenji deo prvenstva Zvezda je završila na prvom… »

Marko Nikolić preuzeo Olimpiju

B92 11.01.2016
Bivši trener Partizana, Vojvodine i Rada Marko Nikolić novi je trener ljubljanske Olimpije. Nikolić je potpisao dvoipogodišnji ugovor sa liderom slovenačke Prve lige, koji je tokom decembra smenio Marijana Pušnika, jer je lošim rezultatima u… »

Zatvorena fabrika u Bariču zbog nivoa amonijaka

B92 11.01.2016
Obrenovac -- Zbog povećane koncentracije amonijaka u Kolubari zatvorena je obrenovačka fabrika za preradu vode u Bariču. Prema rečima gradskih čelnika, većina stanovnika trenutno ima vodu i zdravlje ljudi nije ugroženo. Stanovnici se trenutno… »

"Novi zakon da bi mogli da povećamo zarade"

B92 11.01.2016
Beograd -- Zakon o platama je neophodan i potrebno ga je doneti, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić. ''Moramo da donesemo zakon o platama i ukoliko varijanta zakona koju imamo sada nije dovoljno dobra moramo da je… »

Auto za Džejmsa Bonda ubuduće iz Makedonije?

B92 11.01.2016
Skoplje -- Britanski proizvođač luksuznih automobila "Aston Martin" razmišlja o Makedoniji kao mogućoj destinaciji za izgradnju nove fabrike, javlja Rojters. Britanska agencija poziva se na izvore upoznate sa situacijom. Kompanija, koja je pre… »

Al Kaida: S: Arabija će snositi posledice

B92 11.01.2016
Dubai -- Al Kaida upozorila je Saudijsku Arabiju da će snositi posledice zbog pogubljenja na desetine njenih članova. Kako navode, Rijad je to učinio kao novogodišnji poklon zapadnim saveznicima u cilju konsolidacije vladavine saudijske dinastije. … »

Na početku godine i BG berza u crvenom

B92 11.01.2016
Beograd -- Prva nedelja u novoj godini donela je izuzetno skroman promet na tržištu akcija, dok je ukupna realizacija bila visoka zahvaljujući državnim dužničkim hartijama. Ukupan promet na tržištu iznosio je milijardu dinara (8,4 miliona evra)… »