Izvor: B92/Politika arhiva vesti 11.01.2016

LSV: Zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o budžetu

B92 11.01.2016
Nekoliko stotina pristalica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) održalo je protestnu šetnju od Trga Nikole Pašića do Ustavnog suda u Beogradu. Oni su predali inicijativu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu… »

Stefanović: Odvija se baš kao što sam rekao

B92 11.01.2016
Beograd -- Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da se "sve odvija kao što je rekao" i da to pokazuje da je bio u pravu kada je najavio "lažne prijave protiv MUP". Stefanović je rekao da nekim ljudima ne odgovara unutrašnja stabilnost u… »

"Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma"

B92 11.01.2016
Beograd -- Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko ocenila je da je premijer Srbije izvršio pritisak na predsednika RS. Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je… »

"Dokaz da Kosovo nije za Unesko"

B92 11.01.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini još jedan dokaz da Kosovo nije za Unesko. Albanci na Kosovu ne samo da nisu u stanju da zaštite srpsko kulturno i versko nasleđe, već ga sistematski… »

"Zašto HR nabavlja rakete kada neće biti rata"

B92 11.01.2016
Predsednik Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru s potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom da se čudi najavama da će Hrvatska nabaviti raketni sistem. Nikolić je rekao da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem… »

Vlada Kosova: Rasformirana Civilna zaštita

B92 11.01.2016
Priština -- Vlada Kosova saopštila je da je u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine od 26. marta, rasformirana Civilna zaštita. "Bivši pripadnici ove strukture, njih 483 su integrisani u institucije Kosova, shodno Zakonu o civilnoj službi. Danas… »

Vučić: Ne bih na izbore, ali ima onih koji ih žele

B92 11.01.2016
Beograd -- Premijer Vučić kaže da još nema odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne, ali da postoje oni koji ih žele. Upitan da li to što je ranije rekao da mu "ne miriše na izbore" znači da… »

"Nova runda dijaloga BG-PR krajem januara"

B92 11.01.2016
Brisel -- Nova runda dijaloga na visokom nivou Beograd-Priština će se održati krajem januara, kaže Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini. Maja Kocijančič je to rekla na molbu da potvrdi izjavu srpskog premijera… »

"Vučić ima interes da spreči raspad BiH"

B92 11.01.2016
Beograd -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da su stvoreni svi formalni uslovi za objavljivanje odluke o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH. Osim toga, dodao je i da će ona biti objavljena kada za to dođe vreme. S druge… »

"Tanjug trebalo da prestane da radi 31. oktobra"

B92 11.01.2016
Agencija Tanjug trebalo je da prestane da radi 31. oktobra 2015. godine, izjavio je FoNetu ekspert za medijsko zakonodavstvo, advokat Slobodan Kremenjak. On je objasnio da je, po odluci Vlade od 3. novembra prošle godine o prestanku rada Tanjuga… »