Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 11.01.2016

Počela protestna šetnja Lige socijaldemokrata Vojvodine

Beta 11.01.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) počela je danas protestnu šetnju u Beogradu i Ustavnom sudu će predati inicijativu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Srbije. Na protestu je nekoliko stotina gradjana koji… »

Unapredjenje vojnotehničke saradnje s Rusijom

Beta 11.01.2016
Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Arturovičem Bojcovim o unapređenju vojnotehničke saradnje, a u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i… »

Tanjug trebalo da prestane da radi 31. oktobra

Beta 11.01.2016
Državna novinska agencija Tanjug trebalo je da prestane da radi 31. oktobra 2015. godine, izjavio je FoNetu ekspert za medijsko zakonodavstvo, advokat Slobodan Kremenjak. On je objasnio da je, po odluci Vlade od 3. novembra prošle godine o prestanku… »

Rusija će razmotriti molbu Srbije

Beta 11.01.2016
Rusija će razmotriti apel Srbije da joj isporuči naoružanje i učiniće sve da Srbiju "obezbedi" u toj oblasti, izjavio je danas potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin. "Učinićemo sve da obezbedimo podršku našem savezniku na Balkanu", rekao je… »

Rogozin: Istorijske odnose pretvoriti u privredni uspeh

Beta 11.01.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin saglasili su se danas da je istorijske prijateljske odnose potrebno konkretizovati i znatno povećati ekonomsku saradnju. Rogozin je na konferenciji za novinare rekao da je na… »

Poseta Rogozina simbolična podrška Rusije

Beta 11.01.2016
Analitičar berlinskog Saveta za politiku demokratizacije Bodo Veber ocenio je da je poseta potpredsednika ruske vlade Dmitrija Rogozina Srbiji "simbolični nastavak tradicionalnih odnosa" dve zemlje, ali da "ekonomski odnosi i robna razmena već godinama… »