Izvor: Blic arhiva vesti 11.01.2016

Protest "Novinari ne kleče" danas u 13 gradova Srbije

Blic 11.01.2016
Protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" biće održan danas u Beogradu i u još 12 gradova Srbije. Medijski profesionalci okupiće se po treći put, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog… »

Čanak: Nema pravne države dok se Vojvodini ne vrate dve milijarde evra

Blic 11.01.2016
Stotine članova i simpetizera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) na čelu sa predsednikom stranke Nenadom Čankom predalo je inicijativu Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu. Lider LSV Nenad Čanak izjavio… »

Horor Kod Ostružnice: Telo vozača izvučeno iz reke posle nekoliko sati potrage

Blic 11.01.2016
Na Ostružničkom mostu u smeru ka Šidu došlo je do udesa u kome su učestvovala tri kamiona. Kabina jednog kamiona je od siline udara završila u reci. Telo vozača Gorana B. (40) iz Požarevca, koji je izazvao sudar izvučeno je iz reke nakon više od… »

Putin: Građani Krima su se izjasnili, a na Kosovu nisu čak ni imali referendum

Blic 11.01.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su za njega ljudi važniji od granica i državnih teritorija i ponovio da je Rusija poštovala međunarodno pravo u slučaju prisajedinjenja Krima. "Mi nismo vodili rat, nismo pucali, nijedan čovek… »

Biserko: Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Blic 11.01.2016
Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, raspiše… »

Dinar sutra nastavlja da slabi 0,1 odsto, kurs 122,13

Blic 11.01.2016
Dinar sutra nastavlja da slabi prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 122,1355 dinara za jedan evro, i to je ujedno najniži kurs nacionalne valute u ovoj godini. Narodna banka Srbije je i danas intervenisala na međubankarskom… »

Zbogom Legendo: Poznati se na Tviteru oproštaju od Dejvida Bouvija

Blic 11.01.2016
Na smrt legendarnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija danas su stigle mnoge reakcije iz sveta umetnosti i politike - od kolega muzičara i saradnika pa do političkih lidera i Vatikana, javile su svetske agencije. Kompozitor, pevač, glumac, producent… »

Rusija: Ne bombardujemo civile već teroriste u Sirijii

Blic 11.01.2016
Rusija je danas demantovala da bombarduje civile u Siriji, posle optužbe za vazdušne napade na školu u provinciji Alep i poziva Francuske da se okončaju sirijski i ruski vazdušni napadi. - Rusija ne sprovodi operacije protiv civila - izjavila je… »

Prolećni uslovi za vožnju u celoj Srbiji

Blic 11.01.2016
Iako smo kalendarski u sred zime, i na to nas podsećaju jutarnje temperature, vozače danas ipak očekuju prolećni uslovi za vožnju, kaže se u saopštenju Auto Moto Saveza Srbije uz napomenu da je oprez neophodan. Ujutro ponegde po kotlinama i u… »

Od danas moguća elektronska prijava poreza

Blic 11.01.2016
Poreski obveznici će od danas moći elektronski da podnose još šest novih prijava, a puna primena elektronskog sistema za poreske prijave počeće 1. marta ove godine, najavljeno je iz Poreske uprave Ministarstva finansija. Direktorka Poreske uprave… »