Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Protest "Novinari ne kleče" danas u 13 gradova Srbije

Blic 11.01.2016
Protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" biće održan danas u Beogradu i u još 12 gradova Srbije. Medijski profesionalci okupiće se po treći put, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog… »

Prolećni uslovi za vožnju u celoj Srbiji

Blic 11.01.2016
Iako smo kalendarski u sred zime, i na to nas podsećaju jutarnje temperature, vozače danas ipak očekuju prolećni uslovi za vožnju, kaže se u saopštenju Auto Moto Saveza Srbije uz napomenu da je oprez neophodan. Ujutro ponegde po kotlinama i u… »

Vulin: Danas počinje isplata za vojne penzionere

Blic 11.01.2016
Isplata za sve vojne penzionere počinje danas, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, navodeći da je za to izdvojeno više od 5,5 milijardi dinara. Prema njegovim rečima, danas počinje isplata onim… »

Vojni analitičar: Najave o modernizaciji naoružanja su obmana

Blic 11.01.2016
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije (VS) sa postojećim budžetskim izdvajanjima i da takve izjave služe samo za obmanjivanje javnosti u Srbiji. Načelnik… »

Studenti iz Srbije imali problem da unesu PAKETIĆE za decu na Kosovo

Blic 11.01.2016
Grupi od 32 studenata svih univerziteta u Srbiji kosovski carinici nisu dozvolili prolaz na graničnom prelazu Jarinje. Studenti su na Kosovo i Metohiju krenuli kako bi uručili novogodišnje paketiće koje su prikupili na fakultetima u okviru humanitarne… »

Ostvarili Mu Želju: Mali Marko posetio "Marakanu"

Blic 11.01.2016
Marko Vučinić (13), koji je ostao da živi u porodičnom domu u selu Vuča na Kosovu i Metohiji iako je izgubio celu porodicu, nakon pisanja "Blica" danas je posetio FK Crvena Zvezda. - Video sam sve što se tiče Zvezde. Bio sam im gost. Hteo sam da… »

ZA I PROTIV Surogat majke - "jeftini inkubatori" ili povratak nade?

Blic 10.01.2016
Šansu za sve žene koje iz zdravstvenih razloga ne mogu da iznesu trudnoću, ali možda i priliku za biznis i zloupotrebu ženskog tela pružilo bi uvođenje surogat materinstva u Srbiji. Prema prednacrtu Građanskog zakonika, surogat materinstvo… »