Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Dinar sutra nastavlja da slabi 0,1 odsto, kurs 122,13

Blic 11.01.2016
Dinar sutra nastavlja da slabi prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 122,1355 dinara za jedan evro, i to je ujedno najniži kurs nacionalne valute u ovoj godini. Narodna banka Srbije je i danas intervenisala na međubankarskom… »

Od danas moguća elektronska prijava poreza

Blic 11.01.2016
Poreski obveznici će od danas moći elektronski da podnose još šest novih prijava, a puna primena elektronskog sistema za poreske prijave počeće 1. marta ove godine, najavljeno je iz Poreske uprave Ministarstva finansija. Direktorka Poreske uprave… »

Poreska objavila proceduru za povraćaj solidarnog poreza

Blic 11.01.2016
Građani kojima su smanjivani prihodi po osnovu takozvanog "solidarnog poreza" mogu da podnesu zahtev za povraćaj novca, a Poreska uprava Srbije objavila je danas i proceduru. Novac će biti vraćen i onima kojima je solidarni porez obračunat, jer su… »

Nikolić: Srbija je odlična destinacija za kineske investicije

Blic 11.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas na sastanku sa delegacijom kineske investicione grupe "Hong Kong vsa internešnal investment" da je Srbija odlična destinacija za kineske investicije, jer može da ponudi vrhunske uslove poslovanja i… »

Bogosavljević Bošković sa delegacijom Ruske Federacije

Blic 11.01.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković sastaće se danas sa zamenikom ministra poljoprivrede Sergejem Levinom i rukovodiocem Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Sergejem Aleksejevičem… »

"Južni tok" i dalje u statusu obustavljenog projekta

Blic 11.01.2016
Status gasovoda "Južni tok" nije promenjen i taj projekat je i dalje obustavljen, rekao je danas agenciji TASS predstavnik ruskog Ministarstva energetike. "Status nije promenjen, taj projekat je obustavljen", rekao je predstavnik koji nije imenovan. … »

Rudari najavili štrajk za 25. januar

Blic 11.01.2016
Na današnjoj sednici Glavnog odbora Sindikata radnika JP PEU Resavica, devet jamskih rudnika uglja u Srbiji, doneta je odluka o generalnom štrajku zbog toga što EPS nepoštuje dogovor o preuzimanju proizvedenog uglja, koji je postignut na sastanku sa… »

Verbić: Moramo da donesemo zakon o platama

Blic 11.01.2016
Zakon o platama je neophodan i potrebno ga je doneti, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić. - Moramo da donesemo zakon o platama i ukoliko varijanta zakona koju imamo sada nije dovoljno dobra, moramo da je… »

Šef Folksvagena: Nismo kriminalni brend, izvinite što smo vas lagali

Blic 11.01.2016
Generalni direktor Folksvagena (VW) Matijas Miler izvinio se američkoj javnosti zbog lažiranja podataka na eko-testovima o emisiji gasova iz VW-ovih dizel automobila, tokom svoje prve posete Sjedinjenim Američkim Državama od izbijanja tog skandala… »

Banje Opet Na Prodaju: Matijević bi Čigotu, a Kole Vrdnik

Blic 11.01.2016
Privatizacija banja i specijalnih bolnica u Srbiji ponovo će biti pokrenuta sredinom godine, a ministar privrede Željko Sertić očekuje da će one biti prodate do kraja 2016. Kada je Agencija za privatizaciju objavila javni poziv za privatizaciju 14… »