Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 11.01.2016

Zbogom Legendo: Poznati se na Tviteru oproštaju od Dejvida Bouvija

Blic 11.01.2016
Na smrt legendarnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija danas su stigle mnoge reakcije iz sveta umetnosti i politike - od kolega muzičara i saradnika pa do političkih lidera i Vatikana, javile su svetske agencije. Kompozitor, pevač, glumac, producent… »

BIO JE LEGENDA Ove činjenice o Bouviju sigurni niste znali

Blic 11.01.2016
Legenda muzičke scene, Dejvid Bouvi, preminuo je nakon duge borbe s opakom bolešću u 69. godini života. Donosimo vam nekoliko manje poznatih stvari o umetniku koji nas je zadužio svojim muzičkim stvaralaštvom. Njegov prvi hit "Space Oddity"… »

"JA SAM U RAJU" Neverovatan život Dejvida Bouvija

Blic 11.01.2016
Legendarni muzičar Dejvid Bouvi izgubio je sinoć bitku sa bolešću sa kojom se borio punih 18 meseci. Za njegovo zdravstveno stanje znao je samo najuži krug porodice i prijatelja, a muzičar je sve vreme živeo kao da je pun snage. Sinoć je mnoge… »

Ninov Roman Godine: Žiri odabrao 12 najboljih

Blic 11.01.2016
U užem izboru su dve spisateljice, trojica dosadašnjih dobitnika, od kojih je jedan svojevremeno vratio nagradu, kao i nekoliko debitanata. NIN - ovu nagradu ove godine podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Božo Koprivica… »

Kandinski u Beogradu prodavao dela za tri dolara

Blic 11.01.2016
Slike Vasilija Kandinskog čija pojedina dela danas vrede više od 20 miliona dolara nisu izazvale veću pažnju u Beogradu na izložbi sredinom dvadesetih. Beogradska publika i kritika sa delima ruske avangarde imala je priliku prvi put da se upozna… »

Žižek ponovo u Hrvatskom narodnom kazalištu

Blic 11.01.2016
Slovenački filozof Slavoj Žižek gostuje 23. januara u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, godinu dana nakon što je rasprodao pozornicu najveće pozorišne kuće u Hrvatskoj. “Najopasniji filozof Zapada”, kako je Žižeka svojevremeno… »