Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Srpski kriminalci švercuju kokain iz Južne Amerike

Danas 10.01.2016
Šta donosi izveštaj MUP-a o proceni rizika od teškog i organizovanog kriminala. Proizvodnja i krijumčarenje droga predstavlja najdominantniji i najprofitabilniji oblik organizovanog kriminala, kojim se bavi najveći broj kriminalnih grupa u Srbiji… »

Vladika Lavrentije gradi sportski kompleks

Danas 11.01.2016
Šabac - Na imanju Šabačke eparhije od 12 hektara u obližnjem selu Bogosavac počeće izgradnja velikog sportsko rekreativnog kompleksa za decu, a prvi korak biće projekat bazena na izvorima tople vode - najavio je vladika šabački Lavrentije… »

Simbolična nadoknada kao uspomena na stradale

Danas 11.01.2016
Porodicama boraca palih u ratovima devedesetih dodeljena pomoć. Požarevac - Drugog dana Božića u Kongresnoj sali Centra za kulturu Požarevac, Savez boraca ovog grada tradicionalno je organizovao dodelu novčane pomoći porodicama boraca poginulih u… »

Utajio devet miliona dinara

Danas 11.01.2016
Krivična prijava za bivšeg predsednika FK "Rudar" Kostolac. Požarevac - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneli su krivičnu prijavu protiv Nebojše Blagojevića (63) iz Kostolca zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično… »

Letovi će biti redovni

Danas 11.01.2016
Delegacija ruske oblasti Kaluga zainteresovana za saradnju sa niškim aerodromom. Niš - Grupu ruskih turista koji su boravili na Kopaoniku a na destinaciju došli letom iz Kaluge do Niša, juče su na aerodromu "Konstantin Veliki" ispratili gradski… »

Broj gostiju raste iz godine u godinu

Danas 11.01.2016
Kragujevac sve posećenija turistička destinacija. Kragujevac - Zbog bogate i burne prošlosti, atraktivnih kulturno-zabavnih manifestacija, te činjenice da je ponovo najznačajniji industrijski centar u zemlji i regionu, u Kragujevcu, iz godine u… »

Dolar dnevno za Otadžbinu

Danas 11.01.2016
Košarkaška reprezentacija Jugoslavije na najbolji način koristi ukidanje sankcija. Posle tri godine odsustva s međunarodne scene, ona na 29. prvenstvu Evrope, koje se održava u Atini, osvaja prvo mesto. Zemljaci koji žive u bogatijim delovima sveta… »

Dobre vibracije Studija B na đubrištu

Danas 11.01.2016
LIČNI STAV Kada je Skupština grada prodavala Studio B, elementarna pristojnost i profesionalizam zahtevali su da se popiše kako imovina tako i arhiva, jer najveće blago jedne televizije jeste ono što su proizveli njeni novinari i urednici za skoro 25… »

Zabranjeno snimanje

Danas 11.01.2016
REAGOVANJE /Povodom reagovanja Suzane Polić, v. d. direktora Centralnog instituta za konzervaciju (Danas, 8. 1. 2016) Iako je njen komentar gotovo u celosti objavljen, gospođa Polić je nekoliko nedelja posle objavljivanja članka imala potrebu da još… »

Ministar i nenaučna pseudodisciplina

Danas 11.01.2016
LIČNI STAV Potezanje problema o veronauci ministra Verbića je prvi njegov suvisao potez, i bilo bi licemerno ne podržati taj potez. Još od najbesmislenijeg poteza Đinđićeve vlade (pretpostavljamo da je posredi bila politička/populistička… »