Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Petina budžeta pod lupom revizora

Danas 10.01.2016
DRI kontrolisala javne finansije grada Niša za 2014. godinu * Grad je nenamenski potrošio oko 96 miliona dinara, među kojima i sredstva za saniranje poplava, a bez obaveznih javnih konkursa i tendera još 110 miliona * Za neopravdano uvećane plate… »

Turski tok "mrtav", Srbija među najvećim gubitnicima

Danas 11.01.2016
Nakon obaranja ruskog vojnog aviona Moskva otkazuje pojedine energetske aranžmane. Beograd - Zahlađenje odnosa između Moskve i Ankare, nakon što je turska avijacija oborila ruski borbeni avion angažovan u vazdušnoj intervenciji koju ta zemlja… »

Da li se Srbiji isplati da kupi Luku Bar

Danas 11.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić pokrenuo nekoliko godina staru priču o privatizaciji crnogorske luke * Bušatlija: Ideja nije loša, ali pitanje je da li je to isplativo * Neophodna rekonstrukcija pruge Beograd-Bar, ali i svih ostalih jer je Srbija u tom… »

Sertić: Ne želimo pogrešnu privatizaciju

Danas 11.01.2016
Sredinom godine država će ponovo objaviti prodaju banja, najavio ministar privrede * Ministar privrede očekuje da se spor sa PIO fondom oko vlasništva u banjama reši sporazumno. Do kraja ove godine očekuje se da će većina banja i specijalnih… »

Piketi protiv Piketija

Danas 11.01.2016
U "Kapitalu u 21. veku" francuski ekonomista Toma Piketi naglašava upadljive kontraste u Severnoj Americi i Evropi između "zlatnog doba" koje je prethodilo Prvom svetskom ratu i u decenijama nakon završetka Drugog svetskog rata. U prvom periodu… »

Ozakonjavanje nezakonitog

Danas 11.01.2016
Tragom prepiske između građana i države. Kabinetu potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorani Mihajlović, poslato je 25. juna 2015. godine sledeće pismo: "Pročitao sam vašu izjavu da se u julu očekuje… »

Pirotski Tigar obeležio 80 godina postojanja

Danas 11.01.2016
Pirot - Krajem decembra kompanija Tigar proslavila je 80 godina postojanja. Pirotska fabrika jedna je od retkih u Srbiji koja može da se pohvali ovako dugom tradicijom, a proslava jubileja odvija se u uslovima kada firma, zahvaljujući poverenju… »

Grade se "kineska vrata" ka tržištu EU

Danas 11.01.2016
Pirejska luka prvi korak projekta "Pomorski put svile" * Ambicija Pekinga je da pirejska luka postane jedna od najkonkurentnijih na svetu, ojačava se i njena železnička infrastruktura * Novi trgovinski koridor koriste i partneri kineskog pomorskog… »

Promet 800 miliona evra, 11 miliona noćenja

Danas 11.01.2016
Turistički radnici Crne Gore ispratili 2015. kao jednu od najuspešnijih godina. Podgorica - Crnogorska turistička privreda u prošloj 2015. imala je jednu od najuspješnijih turističkih sezona u poslednjih nekoliko godina. Zato su turistički radnici… »

Srbija i Hrvatska izlaze iz recesije

Danas 11.01.2016
CIE ove godine će imati povoljan poslovni ambijent, pokazuje istraživanje Unikredit grupe. Beograd - Region Centralne i istočne Evrope kojem pripada i Srbija i ove godine će imati povoljan poslovni ambijent, zahvaljujući rastu u okviru evrozone… »