Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Počela elektronska prijava poreza

Dnevnik 11.01.2016
Poreski obveznici od mogu elektronski podnositi još šest novih prijava, a puna primena elektronskog sistema za poreske prijave počeće 1. marta ove godine, najavljeno je iz. Poreske uprave Ministarstva finansija. Direktorka Poreske uprave Dragana… »

U rezervi 369 miliona evra manje

Dnevnik 11.01.2016
Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju decembra, po preliminarnim podacima, iznosile su 10,37 milijardi evra, saopštila je centralna banka. Time se, kako piše u. saopštenju NBS-a, obezbeđuje pokrivenost novčane mase (M-1) od 251 odsto i oko… »

U Srbiji nema mesta za sve banke

Dnevnik 11.01.2016
Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović ocenio je da će 2016. godina biti izazovna za bankarski sektor jer je na srpskom tržištu prisutno previše. banaka, ali i kada je reč o rešavanju problema problematičnih kredita. – Više… »

Posao dobio najbolji ponuđač

Dnevnik 11.01.2016
Javno preduzeće „Elektromreža Srbije” saopštila je da nisu tačni medijski navodi da je ta kompanija „dodelila posao” gradnje dalekovoda Pančevo – granica s Rumunijom, vredan. 24,7 miliona evra, preduzeću „Energotehnika – Južna… »

Fiksnom „alo” daju još deceniju života

Dnevnik 11.01.2016
Broj korisnika fiksne telefonije poslednjih godina u blagom je padu, ali je zato saobraćaj u fiksnoj mreži tri puta manji nego pre deset godina, pokazuju podaci RATEL-a. Iz toga je jasno da građani daleko manje koriste fiksni telefon, ali i dalje od… »

„Epl” odavno nije bio niže

Dnevnik 11.01.2016
Akcije tehnološkog giganta „Epl” vratile su se na nivo na kojem nisu dugo bile – koštaju manje od 100 dolara po komadu. Dakle, da li je to prilika za kupovinu ili početak dubljeg. pada? Stručna mišljenja uglavnom idu u prilog rastu, ali ima i… »

Poslodavci ostavili radnike s rupama u stažu

Dnevnik 11.01.2016
Ukoliko država ne produži rok za podnošenje zahteva za povezivanje staža, odnosno popunjavanje rupa koje su nesavesni poslodavci ostavili zaposlenima, moglo bi se dogoditi da. nekoliko hiljada radnika ostane bez godina neophodnih za penzionisanje… »